Tízrészes lesz a Hunyadi-sorozat, a TV2 vetíti majd

2021. július 16. 13:37

Újabb részletek derültek ki a Bán Mór regényei alapján készülő Hunyadi-tévésorozatról.

2021. július 16. 13:37
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Bán Mór Hunyadi Jánosról szóló, tizenkét kötetesre tervezett regényfolyamából televíziós sorozat készül, a Nemzeti Filmintézet honlapján megjelent információk szerint a Tévés Döntőbizottság május közepén 76.880.400 forint támogatást ítélt meg a sorozat gyártáselőkészítésére.

A producer a kanadai magyar Robert Lantos lesz, a showrunner pedig a szintén kanadai-magyar George Mihalka lesz. Az alkotók a Varietynek nyilatkozva azt mondták: Lantos produkciós cége, a David Cronenberg filmjeit is gyártó Serendipity Point Films a Babylon Berlint és a Gomorra-sorozatot készítő Beta Film is részt vesz a projektben.

A munkacím Rise of the Raven (A holló felemelkedése), és tíz epizód lesz, amelyet Magyarországon és Szlovéniában a TV2 vetít majd.

Az elmúlt tíz évben dolgoztam azon az alkotótársaimmal, hogy Bán Mór különösen erős tízrészes történelmi regényét képernyőre vigyük. A Beta Filmben olyan partnerre leltem, akik osztoznak a nagyratörő ambíciónkban

– fogalmazott Lantos. 

Mihalka pedig arról beszélt, hogy régi álma teljesül azzal, hogy szülőföldjén, Magyarországon forgathat, ráadásul az első Magyarországon készülő nemzetközi gyártású sorozatot. 

Nyitókép: Bán Mór hivatalos Facebook-oldala

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2022. szeptember 17. 18:25
Nem vagyok témabeli, sajnos nem hallottam e filmről. De hosszú évek óta mondogatom, hogy kellene egy "HUNYADIAK" c. film. Fikciósan. Ahogy a koreaiak csinálták a "Palota ékköve" stb. filmjeiket. Sok magyar abból kapott valamit Koreáról. Mégpedig igen kellemeset. Egyébként semmit sem tudtak az országról. Izgalmas volt, értékeket továbbított (ételek, egészség stb.) nagyon szép lányokkal. Vonzalmat ébresztve az ország iránt. A HUNYADI filmmel is azt kellene, szép arcú fiukkal, lányokkal, kiválasztva a közelmúltbeli szépségkirálynőinket. Pozitív képet sugározva az országról. Mátyás igazságosságáról, kultúra szeretetéről, külföldiek befogadásáról. János haza védelméről, Nándorfehérvárról, déli harangszóról stb. Attól fikció is, hogy nem kell okvetlenül ragaszkodni a pontos hűséghez (vájkálva, hogy tényleg igazságos volt e Mátyás, tényleg olyan gyönyörű volt e a trónterem stb.). Mert az a mai, videóklipeken edzett nyugati-keleti fiatalok 99 százalékát nem érdekli. A maradék 1 százalék meg hőbörögjön. Lényeg, hogy szép dolgokat mutassunk be, ami vonzóvá teszi az országot. Nem úgy mint a Saul fia stb. Vártam, hogy fogjon végre össze a nemzeti oldal és csináljanak végre egy olyan nagy filmet amit régóta várunk. Esetleg picit finoman és okosan beleszőve korábbi, későbbi értékeinket, Visegrád, Parlament, Mátyás templom stb.
Hurka
2021. július 17. 10:31
Nemes Jeles László nagy történelmi hősünk filmjére nemrég adtak többmint 1 milliárdot, minden héten kap legalább 5 milliárdot valamelyik nagy történelmi multicégünk gyártáselőkészítésre, kiváncsi leszek a szintén gyártáselőkészítésre adott 78 millió folytatására.
Armageddon
2021. július 17. 06:34
Már elővételben elkelt 12 millió jegy. Ördögányék 5 milliót rendeltek.
kuckos
2021. július 17. 05:44
Szép gondolat magyar nemzeti hősökről filmsorozatot készíteni. De az alapanyag, hát az lektűr. (Ha tudjátok mi az.) A magyar irodalom bővelkedik értékes történelmi témájú regényekben. (pl. Móricz Zsigmond: Erdély) Remélem most a hegyek vajúdásából nem egy nevetséges egér fog születni. Mert mostanában erre is volt példa: a Pozsonyi csata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!