Tisza, újrakeverve

2018. november 05. 18:31

Orbán a nemzetet akarja felkészíteni a magyar szupremácia közép-európai hatalomátvételére.

2018. november 05. 18:31
Friss Róbert

„Jusson eszünkbe, hogyan jelentkezett be Közép-Kelet-Európa vezetésére nyári, tusványosi beszédében Orbán. S hogy Tisza halálával szűnt meg szimbolikusan a történelmi Magyarország, omlott össze a dualista állam.

A Birodalom, amelynek szétesését Tisza az először zsigeri elutasítással fogadott háború következményeként előre látta. Azt is, hogy a magyar szupranacionalizmus Kárpát-medencei uralmának is véget vet a Monarchia többi népének önálló nemzetalkotást óhajtó nacionalizmusa.

Orbán azt mondja: az egyenjogú, erős nemzetállamok Európájában hisz, a föderatív demokratikus »birodalmi« Európa helyett. Akkor mit akar a Tisza-remake-kel? A nemzetet akarja felkészíteni a magyar szupremácia közép-európai hatalomátvételére. Ha így van, nemcsak a Nyugattal, hanem a hajdani Kis-Antant nacionalizmusaival is csattanni fog. Nem lesz könnyű dolga, mert Adyról mindenki tud errefelé, a vad, geszti bolondról meg senki. Viszont miközben újra megtanuljuk Tiszát, a hajdani birodalom után az »európai birodalmat« is elveszíthetjük, s rohanunk a háborúba.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. november 07. 16:01
Ti sza rt kevertek állandóan, hogy Friss maradjon.
Pistabá
2018. november 06. 09:37
Szupremácia, Hipremácia, Quadruplemácia, Fedáksári.
Google
2018. november 05. 21:44
Novelte a tetet. A magyar nem egyszeruen nacionalista, hanem szupranacionalista lett. Holnapra mar szuperszupra nacionalista lesz., majd hiper. Es igy tovabb.
csuszka
2018. november 05. 21:43
Abban az egyben igaza lehet, hogy a románokkal jobb lenne békességre törekedni, még akkor is ha mi morális fölényben érezzük magunkat (elvégre ők nyomták el durván 70 évig a magyar kisebbséget, nem mi, még a Monarchia idején sem), mert fontos lenne stratégiailag hogy a teljes Kelet-Európa Magyarország mögé álljon a szuverenitás és a migráció ügyében. Azonban a háború nem tudom, hogy került bele a szövegébe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!