Semjén Szili könyvbemutatóján: Minden jó, ami közelebb visz a határon túli autonómiához

2016. április 21. 11:14

Szili Katalin egykori MSZP-s politikusnak a határon túli magyarok törekvéseiről szóló könyvét méltatta a Nemzetközi Budapesti Könyvfesztiválon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, leszögezve: a magyar értelme az, hogy megmaradjon a magyar nemzet.

2016. április 21. 11:14

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint minden jó, ami közelebb visz a határon túli magyar nemzetrészek autonómiájának megteremtéséhez és minden rossz, ami ettől eltávolít. 

Semjén Zsolt Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a Joggal Európában című könyvének bemutatóján csütörtökön, Budapesten azt mondta: a magyar állam értelme és célja, hogy a magyar nemzet megmaradjon és a magyar emberek életminősége javuljon. 

Ennek feltétele, hogy minden nemzetrésze megmaradjon, a nemzetrészek megmaradása pedig az autonómia megvalósulásától függ – fejtette ki. 

„Ha van autonómia, megmaradunk, ha nincs, akkor ez kérdéses” – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. 

Semjén Zsolt hangsúlyozta: az autonómiatörekvések és -követelések nem függhetnek a környező országok, utódállamok politikai szituációjától és tetszésétől, ezek megvalósulásához ragaszkodni kell. Fontos ugyanakkor, hogy a külhoni nemzetrészek is akarják az autonómiát és ezért lépéseket is tegyenek. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. április 21. 17:07
" Minden jó, ami közelebb visz a határon túli autonómiához" ---- Abban biztosak lehettek, hogy a FIDESZ/DSZ soha nem "visz közelebb a határon túli autonómiához". CSAK A FIDESZ/DSZ HAZAÁRULÓ, ÜGYNÖK MAFFIA ?
Szívemből magyar
2016. április 21. 16:17
Autonómia belátható időn belül sajnos nem lesz és az is kérdéses, hogy belátható időn kívül lesz e.
még fokozza
2016. április 21. 13:22
Baszódjál meg. Pont ilyen nyomira bíztuk az autonómiát.
nick89
2016. április 21. 13:02
Akkor adózzanak a kínaiak is, mint ahogyan adóznak a bennszülött magyarok! És a baksist meg felejtsétek el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!