A pápa szerint a mai sajtónak nem lenne hír az angyali üdvözlet

2012. december 08. 18:43

Korunk semmibe vesző rohanásának következményeiről beszélt XVI. Benedek pápa a római Spanyol-lépcsőnél, ahol a szeplőtelen fogantatás ünnepén Szűz Mária szobrát koszorúzta meg.

2012. december 08. 18:43

Ha az angyali üdvözlet most történne meg, a mai újságokban nyoma sem lenne, mivel Szűz Mária és az angyal találkozása teljes csendben történt” – mondta XVI. Benedek a Spanyol-lépcső közelében álló Szűz Mária-szobornál mondott beszédében. A szobrot IX. Pius 1854-ben, a szeplőtelen fogantatás dogmájának kinyilvánításakor állította.

Pedig néha a nyugodt csend többet ad, mint a lázas tevékenység, amelyben képtelenek vagyunk megállni... Egyedül Isten szeretete töltheti be azt az űrt, amelyet ma az egoizmus az emberek, a családok, a nemzetek és a világ történetében okoz” – tette hozzá az egyházfő.

Hangsúlyozta, hogy a „hamis orvoslás” - mint például a kábítószer - „a semmi poklába taszítja az embert”. XVI. Benedek pápamobillal tette meg az utat a Vatikán és a Róma központjában levő Szűz Mária-szobor között, az olasz főváros vásárlóutcáin keresztül. A karácsonyi vásárlást megszakítva ezrek siettek a Spanyol-lépcsőhöz üdvözölni az egyházfőt. Olaszországban december 8. állami ünnepnapnak számít.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
acido domingo
2012. december 20. 10:37
'Jó felvetés, de nem egy elsöprő érv! Lehet, hogy Jézus (fél)testvérei nem követték őt, ez azért jellemző ránk emberekre, vagy követték, de más feladatot, szolgálatot kaptak.' Elvben ez sem kizárt, de akkor miért nem maradt róla fenn semmi? Ha az én érvem 'nem elsöprő', akkor a tied nem több puszta feltevésnél.
acido domingo
2012. december 20. 10:20
'Csakhogy József nem katolikus volt, ezért nem tartotta bűnös dolognak, hogy a feleségével háljon! :-)' Vicces. 'Sőt kifejezetten az lett volna bűnös dolog, ha nem hál a feleségével.' Általában egyetértenék veled, itt azonban mégis arról a nőről volt szó, aki csodás módon megfogant és megszülte a Messiást. Azért ez kicsit felette áll a házastársi együttlétre vonatkozó zsidó szabályoknak. A Szentírás hallgat a kérdésről. A katolikus hagyomány szerint József ugyanazzal a távolságtartó tisztelettel viseltetett Mária iránt Jézus születése után is, mint előtte. Ez szép, kézenfekvő és nagyon realista hagyomány. Nem látom be, hogy miért hallgatott volna a hagyomány Mária további gyermekeiről, ha lettek volna neki?
acido domingo
2012. december 19. 13:35
'Tizenöt azért túlzás, de az igazi Mária nagy eséllyel szült még nyolc-tíz gyermeket Jézus után és ettől még a Megváltó anyja maradt.' Hogy Jézus anyja maradt volna, az egészen biztos. Csakhogy semmi jele nincs annak, hogy úgy lett volna, ahogy Te írod. Akkor legalábbis a haldokló Fiú nem az ifjú Jánosra bízta volna Máriat. Különben elég nehéz lenne Józsefről, a jámbor, istenfélő zsidóról feltételezni, hogy Jézus születése után közelített volna az annyira áhított Megváltó édesanyjához.
Justicia
2012. december 18. 10:10
"a szeplőtelen fogantatás dogmájának..." Valóban dogma, ettől kezdve lehet kételkedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!