Bírálja a halloweent a lengyel katolikus egyház

2012. október 29. 16:13

A lengyel katolikus egyház szerint halloween az okkultizmust és a mágiát népszerűsíti.

2012. október 29. 16:13

A lengyel katolikus egyház mindenszentek ünnepe előtt három nappal élesen bírálta a Lengyelországban is teret nyerő halloween ünnepet, amely szerinte megrontja a fiatalságot. A varsói érsekség honlapján megjelent üzenet szerint az Egyesült Államokból érkező és a lengyel fiatalok közt is egyre népszerűbbé váló halloween az okkultizmust és a mágiát népszerűsíti.

A halloween, amelyet november 1-jére virradóra ünnepelnek, a pogány szellemtiszteletben és egy kelta halálistenben gyökerezik” – olvasható az üzenetben. Az érsekség figyelmeztet, hogy Anton Lavey, a modern sátánizmus alapítója a sátánimádat legnagyobb ünnepének tekintette a halloween-éjszakát, amely számos erőszakos okkult cselekménynek ad teret. Az egyház nyíltan elítéli az ilyen gyakorlatot, melyet a keresztény hivatással és az egyház tanításával ellentétesnek tart – olvasható az üzenetben.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. november 02. 17:14
Ha nincs "konkrét" példa a "misztikus" sötétségre, akkor ez is csak a megszokott egyház /vallás, Isten, Kersztyénség/ el vádaskodás!lenes liberális
Csomorkany
2012. november 01. 17:33
Hát, nyilván tökkelütött, akinek a kereszténysége ilyesfajta morgásokban merül ki, de elmondani egyszer el lehet, nem? Hátha valakit ez tart vissza valami idióta bulitól. Azért nem tervezek magasra tartott feszülettel odarohanni a haloween-partizók közé. Pedig lehet, hogy sikerem volna...
Thasaidon
2012. november 01. 12:32
Ez a nyilatkozat iskolapéldája annak, miért nehéz a katolikus egyháznak megállnia a lábán a mai világban, néha olyan anakronisztikus dolgokat mondanak, hogy ihaj.
Herber_West
2012. november 01. 12:31
Olyan vicces, amikor a pogány szertartásokat ellopó egyház panaszkodik, hogy más is el merte lopni:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!