Gyógyszer kockáknak

2010. augusztus 25. 10:46

Dél-Koreában egy antidepresszánssal kísérleteznek az elharapódzó Starcraft-mánia kordában tartására. Az eddigi eredmények magukért beszélnek.

2010. augusztus 25. 10:46

A videójáték-függés ugyanolyan szenvedélybetegség, mint a szerencsejáték vagy a kábítószerek, ám eddig nem sikerült megfelelő kezelést találni a gamerek számára. Mivel Dél-Koreában a hatalmas Starcraft-kultusz szinte társadalmi problémává nőtte ki magát, ezért az orvosok is keresni kezdték a megoldást.

A munkának meglett az eredménye: a Buroprion nevű szer eredetileg antidepresszáns, a dohányzásról való leszokásban is segít, ám a legújabb kutatások szerint megrögzött játékosok függését szintén enyhíti. A tapasztalatok szerint a szer több olyan embernek segített, akik előtte akár heti harminc órát is a képernyő előtt játszottak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!