Vészhelyzet a tapolcai kórházban

2010. április 07. 11:42

Bizonytalan a tapolcai kórház jövője, mivel az üzemeltető Medisyst Kft. és a tulajdonos önkormányzat nem tud megegyezni az elszámolásról.

2010. április 07. 11:42
A kórház jövőjének bizonytalanságát az okozza, hogy az önkormányzat egyik cége venné át a vezetést, de a az orvosi eszközök - melyek szükségesek a működési engedélyhez - a Medisyst kezében vannak. A Kft. még tavaly ősszel jelezte, hogy három év leteltével felbontja a 30 évre szóló működtetési szerződést. A Medisyst hasonló lépést tett Mezőtúron és Körmenden is, ahol még tart az elszámolási vita. Az átadás zökkenőmentes lezajlását az akadályozza, hogy a magáncég beruházásai ellenértékét (mintegy 500 millió forintot) szeretné megkapni, amit az önkormányzat nem akar kifizetni.

Császár László, Tapolca fideszes polgármestere elmondása szerint a Medisyst követelését a város nem tartja jogosnak, az önkormányzat testülete szerint legfeljebb 150–200 millió forint járna a távozó cégnek. Szerinte az álláspontok olyan távol állnak egymástól, hogy a vitát már csak bíróságon lehet eldönteni. Németh Attila, a Medisyst ügyvezetője szerint erről még korai beszélni.

Bujdosó László regionális tiszti főorvos április 6-i hatállyal megvonta a Medisyst Kft.-től a működtetési engedélyt, egyelőre nem jogerősen. Ha a feleknek a jogerőre emelkedésig sem sikerül megegyezniük, akkor az országos tiszti főorvos kihirdetheti az úgynevezett egészségügyi katasztrófahelyzetet, és annak megfelelően járhat el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!