Első karakter
Közélet
A feladat nem kisebb, mint a konzervatív erők reneszánszának megsegítése.
Tizenkét pontos, szerzői díjtól mentes receptet kínált az amerikai jobboldalnak Orbán Viktor a Konzervatív politikai akció konferenciájának főszónokaként. A magyar jobboldal elhelyezi névjegyét a nemzetközi térben.
Készül-e botránypolitizálásra a parlamentben a Mi Hazánk és az MSZP? Lehet-e köztük együttműködés? Vitainterjú Fidesz-bérencezésről, oltásellenességről, és az EU megítéléséről.
Nem berobbanni akarok, hanem megérteni, beilleszkedni és aztán előállni a jobbító javaslatokkal – mondja az újonnan megválasztott kulturális és innovációs miniszter. Interjú.
Külföld
Miért vált ki érdeklődést a magyar családpolitika Washingtonban? Ki kezdte a kultúrharcot? Milyen esélye lehet a republikánusoknak 2024-ben? Interjúnk az amerikai konzervatív politikussal.
A Hezbollah és szövetségesei térvesztését hozta Libanon első parlamenti választása a 2019-es politikai válság és a 2020. augusztusi óriási robbanás után. Helyszíni beszámolónk.
Precedens
Sem az Európai Bizottság, sem az Európai Unió Bírósága nem tartja tiszteletben a jogállamiság azon alkotóelemeit, amelyekre saját maguk is állítólag támaszkodnak – mutat rá Anne-Marie Le Pourhiet francia alkotmányjogász, az 1. Számú Rennes-i Egyetem professzora.
Makronóm
Az új kormányban egy minisztériumba került a foglalkoztatás, az innováció, a vállalkozásfejlesztés és a családügy. Négy terület, amely korábban soha nem volt egy szervezetben. Vajon a szoros együttműködésük hoz további javulást?
Meta
A 2020-as évek kulturális forradalma a digitális minimalizmus lesz. Vissza kell találnunk a totális magányhoz, a telefon nyomkodása nélküli beszélgetésekhez és a nehéz fizikai munkával töltött szabadidőhöz, nem fokozatosan, hanem egyetlen lépésben – vallja egy fiatal amerikai matematikus.
Festmények és fényképek mellett különleges tárgyak is őrzik Erzsébet királyné emlékét, mint például az az ezüstkeretű, meseszép tükör, amelyet tavaly vásárolt meg egy müncheni árverésen a Magyar Nemzeti Múzeum.
Feminens
„Amikor megfogjuk egymás kezét, és a szoknyáink összeérnek, akkor tudjuk megváltoztatni a világot” – vallja Biró Rozália. Az RMDSZ politikusát kérdeztük pályájáról és a nők közéleti szerepvállalásáról.
Mandiner Sport
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mára a világ egyik legismertebb és legbefolyásosabb szervezetévé vált. Tagjai jogilag nem az országuk érdekeit képviselik a szervezetben, hanem az olimpiai mozgalmat a küldő országokban. Történelmi áttekintésünk a magyar tagok pályafutásáról.
Élet
Triznya Mátyás 100 éve, 1922. május 29-én született Budapesten.
Félelmetesen sok hasonlóság van a világot formáló 1914 előtti és az egy évszázaddal későbbi folyamatok között – mondja a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke. Interjú az új könyvéről.
Utolsó Figyelmeztetés
Válságjelenségek sora ostromol most bennünket: van, ami betört, mást még kívül tudunk tartani. Az egyéntől az államig újra kell gondolnunk a működésünket, ahol csak lehet, a fenntarthatóság jegyében.