„Nem lehet megspórolni a terepmunkát, a kopogtatásokat, standolásokat” – Budapest külvárosában erősíthet a Fidesz!

2023. június 21. 15:13

A közvélekedés nagyjából az, hogy politikai értelemben a vidék a Fideszé, a főváros pedig a balliberális ellenzéké, ezért sokan azt hiszik, a kormánypártok le is mondtak arról, hogy Budapesten meghatározó szerepet töltsenek be a jövő évi önkormányzati választás után. A helyzet ennél sokkal bonyolultabb.

2023. június 21. 15:13
null
Almási B. Csaba

Almási B. Csaba írása a Mandiner hetilapban.

Már a tavalyi parlamenti választáson is az látszott, hogy a Fidesz – bár csupán egyetlen választókerületben, Rákosmentén győzött – egyáltalán nem szerepelt rosszul a fővárosban. A külső pesti területeken több helyen nagyon izgalmas küzdelem folyt. A főként a XVI. kerületet magában foglaló 13. egyéni választókerületben például – a később a szocialista országgyűlési frakcióhoz csatlakozó – Vajda Zoltán csak az utolsó pillanatban, a külföldről beérkezett voksokkal tudott fordítani Szatmáry Kristóf ellen. A XVIII. kerületben az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes alig több mint 1 százalékponttal verte Lévai István Zoltánt. Több helyen a kormánypárti politikus jobban megszorongatta az ellenfelét, mint négy évvel korábban, például a jórészt a XX. kerületben elterülő 16. oevk-ban Földesi Gyula a szocialista nagyágyú Hiller Istvánt.

Nem lehet megspórolni a terepmunkát, a kopogtatásokat, standolásokat”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2023. június 27. 15:19
Ide ne kopogtassatok az anyátok valagát, de az ellenzék és a mi hazánk sem mert májon rúgom a kopogtató porlocki embert, amelyik zavarja a köreimet. Colridge ópiummámorban írott Kubla kán című költeménye is ilyen kopogtató fos alakok miatt veszett szinte teljesen oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!