A Test csatája

2023. május 17. 16:49

2023. május 17. 16:49
null

Kövérné Kalmár Mónika „Sütis Móni” írása a Mandiner hetilapban.

Tavasszal – elsősorban a hölgyek körében – kitör a nagy fogyókúraláz. Közeleg a nyár, a vékony, lenge ruhák ideje, meg kell hát szabadulni az ide-oda rakódott zsírpárnáktól. Aki már nem hisz a csodaszerekben, az tudja: az étkezés megzabolázása kulcsfontosságú. Ennek persze a test nem örül; lássuk, mi is zajlik ilyenkor odabent.

A fogyókúra első hete, mínusz három kilogramm után

Fotó: AFP / Photosvintages / Photo12
Fotó: AFP / Photosvintages / Photo12

Hipofízis tábornok vezérkari értekezletet hív össze. „Uraim, amint tudják, vészhelyzetet hirdettem ki. Az intézkedésre halaszthatatlanul szükség volt, Hipotalamusz tábornok ugyanis rendkívül rossz tendenciára hívta fel a figyelmemet: a zsírhadtestből érkezett Lipid altábornagy jelentése, miszerint cellulithadosztályainkat komoly veszteség érte. Uraim, meg kell védenünk csapatainkat! Utasítottam Glükóz ezredest, küldjön felderítőket a cellulitek közé, hogy választ kapjunk a kínzó kérdésre: dezertőrök, avagy a Test hibás működése miatt tizedelődik az utóbbi időben példásan gyarapodó zsírpárnadandárunk? Amíg ez kiderül, rendezzük sorainkat, és állítsunk fel hatékony védekezési stratégiát. Javaslatom: amennyiben a Test tartani akarja a jelenlegi tendenciát, a mell területéről még megengedhetünk némi veszteséget. A has-csípő-comb területén azonban a legvégsőkig ki kell tartanunk! Én brutális csokiéhség előidézésével lendülök ellentámadásba, Hipotalamusz tábornokot pedig arra kérem, lassítsa a Test szénhidrát-, só-, víz- és zsírforgalmát. Mindenkit arra kérek, mozgósítsa csapatait, és küzdjünk! Hajrá!”

A fogyókúra második hete, mínusz egy kilogramm

A helyszín ismét a vezérkari értekezlet, Hipofízis tábornok mérsékelten optimista. „Uraim, együttműködésüknek hála, veszteségeink csökkenni látszanak, noha a Test a szénhidrátok túlzott mellőzésével továbbra is fenn akarja tartani a háborús helyzetet. Ma már tisztában vagyunk azzal, hogy Szürke­állomány tábornok kollaborált, el­lenünk fordult, az is valószínűsíthető, hogy a pusztítás ötlete tőle származik. A szervezet maga idézte elő ezt a nemkívánatos folyamatot szándékosan. Meg kell erősítenünk a Testre irányuló, kényszerítőerejű hatásunkat, én a csokoládé mellett a kenyerek, péksütemények és cukrászati termékek kívánását is fokozni fogom.”

A fogyókúra harmadik hete, megállt a testtömegcsökkenés

A tábornokok Hipofízis otthonában gyűltek össze baráti találkozóra. „Uraim, emeljük poharunkat az elmúlt hét sikerére! Bár továbbra is résen kell lennünk, mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy nem vesztettünk katonákat, és hát ez a mai parti…! Nem tudom, kinek az ötlete volt a pizza, de imádom! Hipotalamuszkám, koccintsunk, igazán szép ez a cabernet franc, nagy kár lenne érte, ha most kihagynánk, nemde? Na, te ott, a hegedűvel, te meg gyere ide, húzzad aztat a fülembe, hogyaszongya Gábor Áron rézágyúja, hej de fel van virágozva!”

Brutális csokiéhség előidézésével lendülök ellentámadásba, Hipotalamusz tábornokot pedig arra kérem, lassítsa a Test szénhidrát-, só-, víz- és zsírforgalmát”

A fogyókúra negyedik hete, mínusz két kilogramm

Csatamező valahol a has-csípő-comb tájékán. Robbanás hangjai, tűz, halálhörgések: „Segítség! Égek! Égek!” Lipid altábornagy diktál. „Üzenet Hipofízis tábornoknak, írja: »Helyzetünk válságos. Hiába vártunk Glükóz tábornok kisegítő egységeire, nem érkeztek meg. Zsírsejtjeink égnek. A Test folyamatos szénhidrátcsökkentett étrendjével, illetve heti háromszori sportolásával szemben nem tudjuk tovább tartani hadállásainkat. Amennyiben nem érkezik más segítség, elbukunk.«”

A fogyókúra ötödik hete, a testtömegvesztés egyenletesen folytatódik

Borús hangulatú vezérkari értekezlet, Hipofízis tábornok megindultan szónokol. „Uraim, le kell vonnunk a konzekvenciákat, meg kell találnunk a felelősöket. Ugyanakkor hangsúlyozom: bár sok csatát elvesztettünk, a háborúnak nincs vége. Jusson eszükbe a tíz évvel ezelőtti Nagy Fenék hadjárat, megsemmisült cellulithadosztályainkat pótolni tudtuk, sőt még növeltük is az állományt. Ne a múlton rágódjunk, tekintetünket szegezzük előre, és kötelezzük el magunkat arra, hogy elvesztett katonáink helyére újakat toborzunk, mert mi, uraim, soha nem adjuk fel, soha! És ezt jól jegyezzék meg!”

Nyitókép: Shutterstock

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!