Batgirl-filmet rendez Joss Whedon

2017-03-30 20:17:12
Szólófilmet kap a DC filmes univerzumában Batgirl, azaz Barbara Gordon, és mindezt nem más fogja véghez vinni, mint Joss Whedon, a Buffy, a Firefly és az Avengers alkotója. A Variety szerint Whedon lesz a forgatókönyvíró, a producer és a rendező egy személyben, és más karakterek is felbukkanhatnak majd Batman városából, Gothamből.

Wonder Woman után újabb női hős szólófilmjével bővül a DC-univerzum, ugyanis jön a Batgirl-mozi. A Variety cikke szerint Barbara Gordon történetének leforgatására nem is kis név fog hamarosan aláírni a Warner Brothersszel: a forgatókönyvíró, a producer és a rendező is Joss Whedon lesz, a Buffy, a Firefly és az Avengers alkotója (többek között).

Batgirl, avagy Barbara Gordon az egyik legnépszerűbb női szuperhős a DC-univerzumban 1967-es megalkotása óta, de eddig még sosem kapott saját filmet. A hatvanas években futó Batman-sorozat után a hírhedt, Joel Schumacher-féle 1997-es Batman és Robinban bukkant fel a karakter, előbbiben Yvonne Craig, utóbbiban Alicia Silverstone alakította. A film valószínűleg még a Suicide Squad spinoffjaként érkező, Harley Quinn főszereplésével készülő Gotham City Sirens előtt jön ki, bár itt is felbukkanhatnak szereplők Batman városából.