Tizenegy varázsiskoláról ír J.K. Rowling

2016-02-01 08:41:16
Az eddig megismert három varázsiskola mellett még nyolc működik a Harry Potter-univerzumban J.K. Rowling Pottermore-on megjelent friss írása szerint. Az angliai Roxfort, a francia Beauxbatons és a bolgár Durmstrang mellett van iskola Amerikában, Japánban, Brazíliában és Afrikában is.

A Potter-regényekben eddig három varázsiskoláról esett szó: a történet maga Roxfortban játszódott, a negyedik kötetben pedig a Trimágus Tusára a francia Beauxbatons és a bolgár Durmstrang tanulói érkeztek a brit iskolába. A Potter-univerzumban játszódó új filmmel kapcsolatban azonban már megtudtuk, hogy az USA-ban is van varázslókat képző intézmény. J.K. Rowling pedig most a Pottermore-on írt a többi iskoláról: összesen tizenegy van, most négyről rántotta le a leplet.

Egy esőerdőben működik a brazil Castelobruxo, ahol leginkább a mágikus botanikában és állattanban jeleskednek; a japán Mahoutokoro egy szigeten található; az afrikai Uagadou pedig a cikk szerint a legnagyobb varázslóiskola a világon, ami egy hegyoldalon bújik meg. Az amerikai iskoláról Rowling egyelőre keveset árult el, az biztos, hogy Ilvermonynak hívják. További négy iskola van még, amiről nem tudunk semmi pontos információt, de a szerző azt ígérte, hogy lesz még folytatás.