Könyvek a klímáról

2022. szeptember 12. 11:16

Mit tegyen az, aki tenni szeretne a klíma védelméért, de fogalma sincs, hogyan kezdje meg a folyamatot? Melyek azok a technológiák, amelyek a legtöbbet segíthetnek a klímaváltozás elleni harc sikerében? A Trend FM-en futó Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek legutóbbi adásában a műsor állandó szakértője, Bátorfi Botond és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető két könyvet mutatnak be röviden, amelyek segítenek válaszokat találni a fenti kérdésekre.

2022. szeptember 12. 11:16
null

Az olvasás népszerűsége sajnos sokat csökkent az évek során, ahogy megnőtt az elektronikai eszközök szerepe a mindennapokban. Pedig még mindig kevés hatékonyabb módja van a kikapcsolódásnak és az új ismeretek szerzésének egy jó könyv kézbevételénél. A klímaváltozás kapcsán ráadásul rengeteg fals információ járja az internetet, épp ezért különösen fontos, hogy erről a témáról minél többen tájékozódjanak hiteles forrásból. 

Bill Gates kielégíti ezt a definíciót, „Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát?” című könyve pedig nagyon érdekes gyorstalpalóként szolgálhat azoknak, akik jobban meg szeretnék érteni a jelen problémáit és az azokra adható válaszokat. A könyv kifejezetten praktikus. Hiába szól ugyanis globális problémákról, az átlagos olvasó mégsem érzi magát tehetetlennek, hasznos tippeket kap a kicsiben való elinduláshoz. Érdekes és biztató az is, hogy Bill Gates a világ leggazdagabb embereként ennyi időt szentel ennek a témának.

Ideális kezdőpont lehet sokaknak Georgina Wilson-Powell „Tényleg zöld?” című kötete is, amely 143 kérdésben segít eldönteni, hogy miként cselekedhetünk fenntarthatóan. Sokszor nem egyszerű eldönteni, hogy mivel teszünk jobbat a bolygónak, és az embernek van épp elég dolga anélkül is, hogy egyénileg kezd kutatómunkába. Ezt a problémát segít áthidalni ez a könyv, ami után mindenki sokkal magabiztosabban kezdheti meg mindennapi életének újragondolását környezetünk érdekében.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik