A háromgyermekes anyák szja-mentességét sürgeti a Fiatal Családosok Klubja

2020. február 20. 09:20

Hatalmas lépés lenne az szja-mentesség kiterjesztése a háromgyermekes anyákra – közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója kedden.

2020. február 20. 09:20
null
Rádi Balázs

Király Nóra, a Ficsak alapítója azt mondta, hogy a négygyermekes anyák szja-mentességével, amely januárban lépett hatályba, a kormány a nők megbecsülését fejezi ki.

Az intézkedés kiterjesztése a háromgyermekes anyákra sokkal több nőt érintene, ezért elő kell teremteni rá a fedezetet – mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy a következő években ez megvalósulhat.

A gyermek születése után fél évig járó juttatás eddigi mértékének, az előző évi átlagkereset 70 százaléka 100 százalékra emelésének lehetőségével kapcsolatban hangsúlyozta: a kormány próbál minden segítséget megadni a családoknak, hogy több gyermek születhessen. Az Európa-szerte fennálló demográfiai problémát ugyanis a családok anyagi és erkölcsi támogatásával szeretné megoldani.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2020. április 28. 17:23
Megérdemli minden anyuka aki 3 gyereket tisztességgel felnevel. 1-2 gyereket normálisan felnevelni is elismerésre méltó teljesítmény nem hogy 3-at.. Ez a nők valódi támogatása nem olyan baromságok mint, hogy ne lehessen nőt nőnek, anyukát anyukának hívni meg nőt ne engedhessek előre ajtónál meg hasonlóak..
balbako_
2020. április 28. 17:23
Remélem meg is kapják!
Mich
2020. február 20. 16:31
Ez olyan túllicitálásnak látszik... Ha nyugira vesszük, akkor azt is megláthatjuk, hogy hol követ minket Európa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik