Panelprogram: Egy tinédzser szuperhős hálószobatitkai

2017. július 17. 10:48

Eldöntöttem magamban, hogy ez az egyik legjobb Pókember-sztori, amely valaha a kezembe került. Peter és Mary Jane előbbi szobájában ülnek, és a fiú éppen felfedi a lány előtt legféltettebb titkát: ő Pókember.

2017. július 17. 10:48
Rusznyák Csaba
Geekz

Amikor Bendis ilyen korán meglépte ezt a jelenetet, azzal azt üzente az olvasóknak, hogy érett, felnőtt módon kezeli a főhős identitásának és a Mary Jane-nel való barátságának/szerelmének kérdését. A füzet felépítése, a dialógusok és az egyébként gyerekesen eltúlzott rajzokkal dolgozó Mark Bagley képei, mimikái mind olyan őszinteséget és spontaneitást közvetítenek, amely ritka vendég a mainstream szuperhősképregények lapjain. Lényegében csak két tinédzser beszélget: Bendis a szuperhőstémákat olyan egyetemes, örök motívumokba csomagolja be, mint az egymás megismerése, megértése, a bizalom, az első szerelem, a meghittség, de persze alaposan megkavarva a tipikus ifjonti hévvel, lelkesedéssel, félénkséggel, zavarodottsággal és bájos éretlenséggel – vagyis a felnőtté válásról van szó.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik