A magyarok kamu Ragadozó-könyvei jobbak, mint az igaziak!

2017. június 19. 10:00

Szűcs Gyula
Nerdblog
A Valhalla Páholy 1993-ban egy saját gyártású Ragadozó-trilógiát jelentetett meg, a rendszerváltás után elszabadult vadkapitalizmusban uralkodó szokásjog szerint az eredeti franchise tulajdonosainak tudta nélkül.

A Valhalla Predátor-trilógiájának első darabját a hangzatos Kyle Sternhagen álnév mögé bújó Szántai Zsolt írta meg 2017 – Hőhullám New Yorkban címmel. A könyv impresszumában természetesen itt is az szerepel, hogy regény a Predator-franchise szerves része, 2017: Dead Heat in New York címmel jelent meg eredetileg, és a Valhalla a Thor Universal Corporationnel kötött megállapodása alapján jelentette meg. Ez volt az a jó öreg kamucég, ami mögé bújva a Valhalla éveken át szép pénzeket kaszált a licenc nélküli Alien-, Predator-, Star Wars- és Doom-hamisítványregények kiadásával. A profin kivitelezett, vevőcsalogató Boros-Szikszai-borítók, az angol nyelvű regények nehézkes beszerzése, valamint az 1993-ban még gyerekcipőben járó interneten való gyors ellenőrzés hiánya miatt egy egész nemzedék bekajálta, hogy ezek a hamisítványkötetek a hivatalos kánon részei.

A szerzői jogi disznóságokat félretéve viszont bátran ki merem jelenteni, hogy ezek a valhallás bootleg regények sokkal ütősebbek lettek, mint a hivatalos bérírók, Brian Daley vagy Steve Perry történetei! A Hőhullám... például képregényben és VHS-en is simán népszerű lehetett volna Amerikában, mivel pont olyan, mintha egy '90-es évekbeli akciófilm regényváltozata lenne. A sztori szerint 2017-ben a túlnépesedett Amerikában már nem a kormány, hanem egy Szindikátusnak nevezett mamutvállalat az úr. A cég ügynökei mindenütt ott vannak, és vaskézzel tartanak rendet, mit sem törődve azzal, hogy egyre nagyobb szakadék nyílik a nagyon gazdagok és nagyon szegények között.

Ebben a sötét és disztópikus jövőben (ami nekünk ugye most már a jelen) tengődik félőrülten a Predator 2 nyugdíjazott zsaruja, Mike Harrigan, akit öreg korára már csak egyetlen dolog érdekel: minél többet megölni a Predátorokból, ha azok még egyszer a Földre jönnének vadászgatni. A bolygónkon randalírozó, gyilkos idegenekről szóló meséjét persze senki sem hiszi el – egészen addig, amíg egy űrhajónyi Predator meg nem kezdi New Yorkban a fiatal harcosaik beavatási szertartását.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés