Lavie Tidhar és Catherynne M. Valente is díjat nyert a hétvégén

2017. június 18. 8:07
Catherynne M. Valente egy magyarul is megjelent novellájáért Sturgeon-díjat, míg Lavie Tidhar Central Station könyvéért John W. Campbell-emlékdíjat nyert.

Catherynne M. Valente A jövő színe kék című novellája nyerte idén a legjobb sci-fi novelláknak járó Theodore Sturgeon-emlékdíjat. A posztapokaliptikus történet eredetileg a Jonathan Strahan által szerkesztett Drowned Worlds antológiában jelent meg, magyarul pedig a szintén Strahan által szerkesztett Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017 című antológiában a Gabo SFF-nél, Kleinheincz Csilla fordításában. Ezt írtuk róla: „Valentében sosem tudok csalódni, most sem sikerült, és most már tényleg kéne tőle olvasnom valami hosszabbat is.” Ez meg is történt egyébként, itt írtunk az új könyvéről.

Volt egy másik díjátadó is: a John W. Campbell-emlékdíjat idén Lavie Tidhar nyerte Central Station című regényéért. Ezt a könyvet tavalyi megjelenésekor mi is ajánlottuk, ezzel a szöveggel: „a Central Stationben kiborgok, adatvámpírok és emberek életét követi egy űrállomás lábánál lévő városban és a virtuális valóságban, miközben az idegen Mások arra készülnek, hogy mindent megváltoztassanak.” Tidhar könyvét az Arthur C. Clarke- és a Locus-díjra is jelölték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában