Miért mosolyog a zsonglőr?

2017. június 1. 12:26

Szabó Eszter
Drót.eu
Vegyünk egy Trónok Harca-szerű világot, öntsünk hozzá Trier-i groteszket, egy véletlenszerű történelmi kor szereplőjét, majd rázzuk össze egy Grimm-tündérmese hátborzongatásával, és készen is van Fekete kötete.

Miből is áll ez a kötet? Vegyünk egy Trónok Harca-szerű világot, öntsünk hozzá Trier-i groteszket, egy véletlenszerű történelmi kor szereplőjét, majd rázzuk össze egy Grimm-tündérmese hátborzongatásával, és készen is van Fekete kötete. A novellák előtt és között meglepő forrásokból válogatott idézeteket olvashatunk. Például Umberto Eco-tól, Shakespeare Hamlet-jéből, de még Lars Von Trier Antikrisztus című filmjében saját húsából falatozó róka szavai is szerepet kapnak (»Chaos reigns.«) a könyvben. Talán ehhez lehet e kötetet a legjobban hasonlítani, de emellett azért olyan nagyszerű, mert pontosan mégsem hasonlít semmire.

A novellák furcsaságában megtalálható az ív, amellyel a zsonglőr is körkörösséget alkot. Körbe hajít a legkülönbözőbb és legfurcsább, azonban hihetetlenül fantáziadús dolgok között, és közben mosolyog, mert a markában tart.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában