Repülő menekült az új Mundruczó-film főhőse

2017. május 19. 10:20
Cannes-ban már bemutatták Mundruczó Kornél új filmjét, amit egy kritika úgy jellemez, hogy olyan, mintha „Az ember gyermekét vegyítették volna egy X-men-filmmel”. Egy menekültet meglőnek a határon, aki nem hal meg, viszont képes lesz repülni. A látványvilágot és Rév Marcell operatőri munkáját mindenki az egekbe magasztalja.

Műfajilag talán inkább thriller lesz Mundruczó Kornél új filmje, a Jupiter holdja, de a főhős szuperképessége miatt mindenképpen foglalkozunk vele mi is: a történet szerint egy fiatal szír menekültet meglőnek a határon, viszont nem hal meg, csak hirtelen képes lesz repülni. A külföldi és hazai kritikák is dicsérik a filmet, főleg a látványvilág és az operatőri munka miatt, amiért egyébként Rév Marcell volt a felelős.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó ez így. Nyugaton majd kap valami huszadrangú díjat, megtapsolják, aztán szépen mindenki hazamegy. A baller kisebbség megkapja az újabb adag ópiumát, mi meg ezután sem fogunk elalélni Mundruczó hazug propagandájától.

Megnéztem az előzetest.
Mundruczó ugyanazt csinálja, mint Fliegauf, "nyerésre ítélt" témákat választ. Az ő dolga, bár ettől a szememben egy szintre kerül azokkal, akik az anyagi siker miatt ponyvákat forgatnak.

Nem csoda, hogy a "sci-fi" rovatban van. Szegény ártatlan (és együttműködő) menekültekre fegyverrel vadásznak, hát ez tényleg ide illik.

A Jupiter kérdéses holdját sajnos Európának hívják.

az, hogy valamit nem ismerünk, az nem lehet ok arra, hogy véleményünk legyen
pl. a filmet sem láttuk még, migránst sem (csak annyit, amennyit a Keleti pu.nál visszatartottak, rossz vonatra ültettek)
no persze a film alkotói is még abban tévhitben lehettek, hogy hozzánk migránsok ezrei, tízezrei szeretnének jönni
ők még nem ismerhették OV minapi brüsszeli beszédét, amelyben elmondta, hogy hozzánk nem akar jönni senki, mi nem vagyunk/voltunk célország

Még soha nem készült nézhető Mundruczó film.
Ez sem lesz kivétel.

Változik a 'siker'filmek témája?

Megnyugtatlak. Most ért véget a cannes-i filmfesztivál, és semmilyen díjat nem kapott a film.
Jó, Cannes nem egy huszadrangú fesztivál, viszont oda volt meghíva a film.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában