Világvégi mesék

2017. május 12. 8:04

Galgóczi Tamás
ekultura.hu
Kinézetre a Rocky Horror Picture Show nászutaspárjával egyenértékű nyitópáros kocsikázik a pusztulatban, lepukkant punkszerű lények az utcákon, amihez jó érzékkel adagolják a rajzolók a szocreál panelhátteret.

A történetről nem mondok semmit, mert úgy gondolom ezt spoiler nélkül nehéz lenne megtenni, de ahogy korábban említettem, jól visszaadja a poszt-horror hangulatot, amikor a puszta életben maradás a tét, és a radioaktív csapadéknak köszönhetően a kultúrmáz vízfestékként lemosódott az emberekről. Viszont roppan kíváncsi lennék arra, hogy vajon miért lett színes az eredetileg fekete-fehér képregény. Illetve mivel nem láttam az eredeti teljes verziót, csak két-három oldalt, számomra nem egyértelmű, melyik működik jobban, legalábbis színesben helyenként elnagyoltnak tűnnek a figurák, időnként túl sok a sötét tónus.

A következő sziporkát Lakatos István jegyzi. Ez el is mondtam mindent ugye? Egyébként felháborító! Csak két oldal! Mi az a két oldal az ő agymenéseiből? Semmi. Előételnek vagy aperitifnek is kevés! Ráadásul semmi utalás a folytatás esedékességére! Miért nem indít már ez az ember egy pofás kickstarter vagy hasonló gyűjtést? Nyugat és a zombik helyett jöjjön bármilyen Lakatos képregény. Biztosan előbb elkészülne. A szórakozás meg garantált. Egyáltalán, elméjének melyik bugyrából szedi elő ezeket a figurákat?

A válogatás utolsó darabja, megmondom őszintén, vadnyugati hős módjára elment mellettem, jött valahonnan, megy valahová, és közben történt valami, de ettől nem lettem okosabb. Ráadásul az éjszakai jelenetek nekem zavaróak voltak, túl soknak találtam a sötét tónust.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában