Könyvheti megjelenéseink

2017. május 10. 13:42

Agave Könyvek
Agave Könyvek
Egy hónapon belül veszi kezdetét a 88. Ünnepi Könyvhét, amire a Könyvfesztiválhoz hasonlóan sok újdonsággal készülünk, és elkezdtünk már dolgozni a nyári megjelenéseinken is. Ezeket mutatjuk be az alábbiakban.

Számunkra az egyik legizgalmasabb hír, hogy hosszú idő után új magyar SFF szerzőt mutatunk be nektek. Veres Attila a lovecrafti horrort és a vandermeeri szürreáliát vegyíti az Odakint sötétebb című első regényében, egyszerre tisztelegve a spekulatív fikció múltja és jövője előtt. Képzeljetek el egy olyan Magyarországot, ahol évtizedekkel ezelőtt megjelent egy idegen faj, amit a mai napig nem értünk igazán, de egyesek csodának tartják a létezésüket. Miután mostanra majdnem kiirtottuk őket, néhány telepen élnek az utolsó példányok, és a főszereplő az egyik ilyen helyre érkezik, hogy a gondozójuk legyen. S ez nem puszta véletlen, őt ugyanis az állatok választották ki maguknak. Senki sem gondolja, hogy ez jelentőséggel bír... de mi van, ha mégis? Ha az egyszerű nyári munka hamarosan bizarr, iszonyattal, halállal teli rémálommá válik, melynek a tétje sokkal nagyobb, mint azt bárki gondolta volna?

Veres Attila személyében egy ígéretes hazai tehetséget találtunk, így nagyon várjuk, hogy elolvassátok majd a könyvét. Dedikálni is fog majd a Könyvhéten, ennek az időpontját hamarosan bejelentjük. (…)

Ami pedig a nyári terveinket illeti: július elején adjuk ki Kim Stanley Robinson új regényét, a New York 2140-et. A kötet a márciusi megjelenése óta hatalmas kritikai sikert aratott; Robinson műveinek jó szokásához hűen olyan kérdéseket feszeget, ami sokszor kinövi a sci-fi kereteit, ugyanakkor világépítésével és elképesztő tudományos víziójával le is nyűgöz mindenkit, aki a jövőről álmodik. E mellett, még szintén júliusban kiadunk egy új Philip K. Dick-regényt, melynek a címe A végső igazság lesz (az őszi terveink közt pedig szerepel a Valis felújított kiadása), augusztusban pedig jön egy újabb horror (S.L. Grey: Az apartman) és egy Maigret-kötet (Georges Simenon: Maigret emlékiratai).

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában