A Mars után a Holdra visz minket Andy Weir

2017. május 10. 13:30
Novemberben jelenik meg angolul Andy Weir új könyve, az Artemis, és a Fumax tervei szerint magyarul is hamar meg fog jelenni. A Mentőexpedíció film alapjául szolgáló sikerkönyv, A marsi szerzője ezúttal nem a vörös bolygó krumplitermelését írja le érzékletesen, hanem a Holdra kalauzol minket.

Novemberben jelenik meg A marsit jegyző Andy Weir új könyve, az Artemis. A történet főszereplője Jasmine Bashara, azaz Jazz, aki elvágyodik unalmas városkájából, ahol hivatalosan portásként dolgozik. Nem hivatalosan azonban csempész és csaló, ráadásul a kisváros, Artemis a Holdon van. Jazz hamarosan egy komoly összeesküvés közepén találja magát... Szóval Weir a marsi krumplitenyésztés rejtelmei után most más égitestre evez.

A filmjogokat persze máris megvették, és a szerzőt gondozó Fumax szerint a magyar megjelenésre sem kell sokáig várnunk. Ezt írták: „November 14-én jön ki angolul, és mi is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél hamarabb megjelentessük itthon is, lehetőleg még idén.” El leszünk látva idén holdas könyvekből egyébként: a Könyvhéten jön ki Ian McDonald Lunája a Gabo SFF-nél, az Agave Könyvek pedig ugyanakkor Anthony O'Neill A sötét oldal című művével száll be a Holdon játszódó kalandokba.

Ilyen a külföldi borító:

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában