Világok harca-sorozatot csinál a BBC

2017. május 6. 16:47
Háromrészes minisorozatban dolgozza fel H. G. Wells marsi támadásról szóló klasszikusát a BBC, ráadásul úgy, hogy megtartja az eredeti szettinget, tehát a viktoriánus korban fog játszódni a történet. A sorozat forgatókönyvírója a Jonathan Strange and Mr Norrellel már bizonyító Peter Hartness lesz.

Ismét feldolgozzák a Világok harcát: ezúttal a BBC esik neki H. G. Wells 1898-ban megjelent sci-fi klasszikusának, amelyben a marsiak támadják meg a bolygót – vagys főleg Angliát. A három részes sorozat azonban az eddigi feldolgozásokkal ellentétben nem aktualizálja az eseményeket, hanem az eredeti környezetbe, azaz a viktoriánus korba, és az eredeti helyszínekre, tehát Dél-Angliába és Londonba helyezi azt.

Az adaptációért Peter Hartness, a korábban A hollókirály (Jonathan Strange and Mr. Norrell) regény sorozatos adaptációját készítő forgatókönyvíró felel. A mű egyébként már közkincs, tehát ha valaki filmet, sorozatot forgatna, képregényt, novellát, vagy regényt írna Wells történetének felhasználásával, csak rajta!

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kíváncsi vagyok, mit tudnak kihozni a témából. A halivúdi világvége filmekből kezd nagyon elegem lenni, annyira ötlettelen, sablonos szar mindegyik. Lényegében az Usa szupremácia megmenti a Földet, ennyi az egész. Még az agyondicsért "Érkezés" is ezzel végződik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés