Ez a helyzet ma a sci-fiben és a fantasyben: beszélgettünk a Könyvfesztiválon

2017. április 23. 21:26
Mi történt tavaly a sci-fi és fantasy-irodalomban? Milyen hatással van a kiadói tervekre az Alexandra-botrány? Mi a helyzet a zsánerdíjak körüli kultúrharcokkal? Többek között ezekről beszélgetett Kleinheincz Csilla a Gabo SFF-től, Németh Vladimir a Fumaxtól, és Velkei Zoltán az Agave Könyvektől a Könyvfesztiválon. Az ekultura.hu videója.

Idén harmadik alkalommal beszélgetett a Köyvfesztiválon Kleinheincz Csilla író, fordító, szerkesztő, a Gabo Kiadó SFF-sorozatának társszerkesztője; Németh Vladimir, a Fumax kiadó vezetője; valamint Velkei Zoltán, az Agave Könyvek vezetője. A beszélgetést a Mandiner.sci-fi főszerkesztője, Pintér Bence vezette; és az ekultura.hu vette fel, így most a programról lemaradók is megtudhatnak mindent arról, hogy áll a kortárs sci-fi és fantasy-irodalom itthon és külföldön.

Miért jelenik meg kevés jó fantasztikus könyv magyar íróktól? Milyen hatással van az Alexandra könyvesbolt-hálózat összedőlése a kisebb-nagyobb kiadók idei terveire? Ki a Fumax új magyar szerzője? Melyik könyvek tetszettek tavaly legjobban Kleinheincz Csillának? Miért van kultúrharc a legnagyobb külföldi zsánerdíjak körül? Mi hiányzik a sci-fi reneszászához? Mindez, és még sok minden más kiderül a beszélgetésből.

*

Kövess minket Facebookon és Molyon, olvasd el e-könyvünket a hazai fantasztikum helyzetéről.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szia! A legelején, rögtön a bevezetés-bemutatás után arról van szó. (A önpromó össz-vissz volt 15 perc, szóval ügyesen trafáltál bele pont abba.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában