Tóth Csaba (szerk.): Fantasztikus világok

2017. április 21. 6:23

Pomsár Péter
Szubjektív Kultnapló
A Fantasztikus világok legalább annyira hiánypótló, mint A sci-fi politológiája volt, ráadásul észrevehetően kiforrottabb.

A Fantasztikus világok legalább annyira hiánypótló - és a magyar könyvpiacon hasonlóan szokatlan -, mint A sci-fi politológiája volt, ráadásul észrevehetően kiforrottabb. Itt már nem maradt el a szöveggondozás és amennyire meg tudtam állapítani, olyan elírások, tévedések sincsenek, mint az elődben (az e-könyvben ezek elvileg javítva lettek). A stílus és írástechnika minden szerzőnél rendben van, a változatosabb témának és univerzumoknak köszönhetően pedig jóval színesebb az egész. Érdemes lapozgatni, akár a tematikus sorrendet felborítva elolvasni azt a tanulmányt, ami éppen megtetszik, felidézni - vagy előre elolvasni/megnézni - a kiindulási pontként szolgáló műveket, ráhangolódni a szerzőre és elmerülni a gondolatkísérletekben.

Koncepciójából adódóan elsősorban a tanulmányok hátteréül szolgáló univerzumok ismerőinek szól a kötet, de az összefoglalók és magyarázatok azért segítenek a teljesen laikusoknak is (például A beavatott, a Battlestar Galactica vagy a The Walking Dead világában én sem vagyok otthon). Csak egy alapkövetelmény van: legyél kíváncsi, minden más jön magától.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában