David Morrissey lesz a The City & the City főszereplője

2017. április 17. 19:42
Lassan készülget a BBC négyrészes minisorozata China Miéville The City & the City című regényéből: a brit csatorna most nyilvánosságra hozta a színészek listáját. A főszereplő Tyador Borlú nyomozót a The Walking Dead Kormányzója, azaz David Morrissey alakítja majd. A brit fantasy-író krimijében két olyan várost mutat be, ami egy fizikai térben van, mégis két külön államnak számít.

A The Walking Deadből is ismert David Morrissey lesz a főszereplője a The City & the City című China Miéville-regényből készülő minisorozatnak. A négyrészesre tervezett adaptációt a BBC készíti már egy ideje, az írója pedig Tony Grisoni, aki legutóbb például Az ifjú pápában bizonyított, de ő írta az egyébként elég szuper Red Riding-trilógiát is. Morrissey-n kívül főleg ismeretlenebb nevek tűnnek fel majd a főbb szerepekben, mint például Mandeep Dhillon és Maria Schrader.

A The City & the City az egyébként is furcsa regényeket író China Miéville egyik legfurcsább és legösszetettebb regénye, ami alapvetően egy krimi: egy fiatal nő holttestét találják meg a közép-európai Besźel város egyik utcájában. A stagnáló Besźel azonban nem egy egyszerű város, pontosabban nem is egy város: vele azonos fizikai térben terül egy egy teljesen másik város, a gyorsan fejlődő Ul Qoma is, ami tulajdonképpen mindenben eltér testvérvárosától. Ráadásul nem is valamiféle mágiáról van szó: az adott város polgárai egyszerűen nem akarják látni, hallani a másik várost, erre nevelték őket kiskoruktól kezdve. Így írtuk le a regény kritikájában: „Képzeljük el úgy, hogy mondjuk a Rákóczi út (amire most éppen rálátok) egyik oldalát egyszerűen nem vesszük észre, mert máshol van.” Az egész dolog nagyon érdekes, és külön érdekes kérdés, hogy oldja ezt meg a sorozat vizuálisan.

Pontos dátum még nincs csatolva az adaptációhoz, jó hír azonban, hogy jövőre végre magyarul is megjelenik a könyv, amiről egyébként itt írtunk, és ami egyébként elnyerte a Hugót, a Locust, a World Fantasy-díjat, a Brit SF-díjat, az Arthur C. Clarke-díjat és a Kitschiest, a Nebulára és a Jon W. Campbell-emlékdíjra pedig jelölték. China Miéville regényei eddig az Ulpiusnál, a Galaktikánál és az Agave Könveknél jelentek meg, most pedig ismét az Agave Könyvek fogott bele a gondozásába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában