Fantasztikus programok a Könyvfesztiválon

2017. április 10. 11:55
Az Agave Könyvek, a Fumax és a Gabo SFF szerkesztői beszélgetnek a kortárs sci-fi és fantasy helyzetéről; az Athenaeum a szerzőkkel mutatja be a Tóth Csaba szerkesztésében érkező, képzeletbeli világok politológiájáról szóló új kötetét. Emellett dedikál Andrzej Sapkowski, László Zoltán, Ignacy Karpowicz, On Sai, és a Könyvmolyképző, valamint a Főnix Könyvműhely szerzői.

Nem csak a borítékolható akciók és a friss megjelenések miatt lesz érdemes ellátogatnia a sci-fi és a fantasy kedvelőinek a Könyvfesztiválra április 20. és 23. között. Csütörtökön délután kettőkor ünnepélyes keretek között nyitják meg a fesztivált, majd négy órától az idei fesztivált díszvendégével, Orhan Pamukkal beszélget D. Tóth Kriszta. A megnyitóval párhuzamosan, kettőtől rendhagyó irodalomórát tart gyerekeknek a Főnix Könyvműhely szervezésében Riley E. Raines és Holden Rose.

A szombat lesz a legmozgalmasabb nap a fantasztikum kedvelői számára. 12:30-kor a Supka Géza teremben idén harmadik alkalommal beszélget a kortárs sci-fi és fantasy-irodalomról Kleinheincz Csilla (Gabo SFF), Németh Vladimir (Fumax) és Velkei Zoltán (Agave Könyvek). A beszélgetést Pintér Bence, a Mandiner.sci-fi főszerkesztője vezeti. Rögtön ezután, 14:00-tól a kinti színpadon mutatja be az Athenaeum a Fantasztikus világok című, Tóth Csaba szerkesztésében érkező tanulmánykötetet, a szerzők pedig dedikálni is fognak. Ehhez érkezett ma pár plakát, mivel petíciókat is lehet majd aláírni, itt van egy:

Négy órától a Főnix Könyvműhely tart író-olvasó találkozót Vivien Hollovay, Riley E. Raines, A. M. Aranth, Holden Rose, Szilágyi Zoltán, Patrick J. Morrison és Szélesi Sándor részvételével – ezt megelőzőe na szerzők dedikálni is fognak a kiadó standjánál. Öt órától kezdve a Szabó Magda teremben Mitől képző a Könyvmolyképző? Miért szeretik sokan a kiadó könyveit? Hogyan „születik” a jó olvasó? Címmel kulisszatitkokat oszt meg a Könyvmolyképző tulajdonosa, Katona Ildikó, és szerkesztője, Varga Bea (On Sai), aki egyébként írói minőségében tíz órától és déltől is dedikál majd, először a D2-es, majd a B28-as standnál; háromtól pedig olvasói kezdeményezésre Galaktikus Fanklub találkozót tart, ami a K14-es standtól indul. A kiadó szerzői egyébként szombat-vasárnap folyamatosan dedikálnak a standjuknál, érdemes csekkolni a programot.

Dedikálni fog az Agave Könyvek nagy visszatérője, László Zoltán is, aki a Távolvíz című sci-fijét szombaton 14:30-tól dedikálja. Andrzej Sapkowski, a Vaják című fantasy-ciklus lengyel szerzője négytől mutatja be új könyvét, majd öttől dedikál a B1 standnál. Hattól egy másik lengyel, Ignacy Karpowicz következik, aki szintén új könyvét mutatja be, és dedikál is, a program szerint mindezt egy időpontban, de két különböző standnál. Az általunk is beharangozott spanyol szerző, Felix J. Palma viszont sajnos lemondta a részvételt a rendezvényen.

*

Kövess minket Facebookon és Molyon, olvasd el e-könyvünket a hazai fantasztikum helyzetéről, és gyere el a Könyvfesztiválra, ahol főszerkesztőnk moderálja majd a kortárs sci-firől és fantasyről szóló beszélgetést!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában