On Sai: Calderon 2, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

2017. március 13. 6:02

FilmBaráth
Smoking Barrels
A jelszó: Zorach! Igen, kedvenc Calderonunk visszatért, a dögös főnemes a remek első részben felejtette az öngyilkos hajlamát, minden más tekintetben azonban változatlanul megőrizte utánozhatatlan sármját.

Calderon egy kutatóhajó kapitánya lett, amelyen a teljes személyzet nőkből áll. Emberünket nem kell félteni, ráncba szedi a zabolátlan hölgyeket (akik egyébként mint kipróbált háborús veteránok), és kiváló csapatot szervez belőlük, amelyre szüksége is lesz, mert szokásához híven már megint az események kellős közepébe keveredik. A Császár ellen nagyszabású árulás körvonalazódik egy hadgyakorlat során, kedvenc főnemesünk, kedvese, Taina oldalán természetesen rohan megmenteni az uralkodót. Azonban a dolgok nagyon hamar eldurvulnak...

Sokkal magasabb szinten űzi a Játékot az írónő ebben a könyvben, mint az első részben, pedig abban sem fenyegetett az unalom, azonban másodjára a karakterek is érdekesebbek és jobban kidolgozottak lettek, az izgalmak és a csavarok pedig simán leiskoláztak egy Trónok harca évadot. Calderon és Taina a főszereplő, de rengeteg fejlődtek az előző részhez képest, a sármőr kapitány magához képest teljesen megkomolyodik (ez persze nála csak annyit jelent, hogy átérzi, mekkora felelősség egy Ház fejének lenni, de ettől még simán lemészárol bárkit, aki közé és Taina, illletve a Császár közé mer állni), a lány pedig nem kevés vér és fordulat után sógun lesz, aki népe autonómiájáért küzd, miközben amúgy egyetlen vágya, hogy végre hozzámehessen Calderonhoz. Miközben ketten együtt a feje tetejére állítják a Galaxist, remekbe szabott (vagyis írt) mellékszereplők takarítják utánunk a romokat, és próbálják megmenteni az életüket, olyanok, mint Oregon admirális és a veteránok (Kiskrumpli vezetésésvel), akik olyannyira profin szervezik magukat, hogy egy űrlapfesisztia weboldalon tartják egymással kapcsolatot, és ha kell, simán kenterbe vernek akárkit. Ne hagyjuk ki a Békanyál kutatóhajó nem mindennapi legénységét sem, úgymint Tea űrmérnököt, aki egy szál sortban tartja egyben a hajót, a mindent túlélő Aliont, a zseniális Soft professzort, a szexmániás Dejnekát, és néhány zseniális kamaszt, akik puszta heccből meghekkelik a galaxis legjobb számítástechnikai rendszereit. És akkor a szamurájokról nem is beszéltem, akik az ősi erkölcsi világot képviselik az űrkorszakban.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában