X-Men

Aratott hétvégén a Logan a mozikban

2017. március 6. 06:35

Bőven behozta a rá fordított pénzt a mozikasszáknál a Hugh Jackman utolsó X-Men filmje, a Logan. A film globálisan 237,8 millió dollárt, azaz 69 milliárd forintot keresett. A Logant 97 millió dolláros költségvetésből forgatták. A Fox előzetes várakozásait is jóval felülmúlta az egyébként korhatáros film premierhétvégi bevétele.

A mozinézők világszerte a Logan – Farkas című filmre voltak kíváncsiak a hétvégén: a film globálisan 237,8 millió dollárt (69 milliárd forintot) keresett a mozikasszáknál.

Az X-Men-filmek egyik hőse, Wolverine történetét feldolgozó akciófilmre 85,3 millió dollárért (24,8 milliárd forintért) váltott jegyet az észak-amerikai közönség. A nemzetközi piacokon pedig 152,5 millió dollár (44,3 milliárd forint) volt a bevétel. A produkciót gyártó 20th Century Fox eddigi filmjei közül ez volt a harmadik legkiemelkedőbb bevételű nemzetközi premier. A film Hugh Jackman főszereplésével, James Mangold rendezésében készült. A Fox előzetes várakozásait jóval felülmúlta a film premierhétvégi bevétele. A produkció kasszasikeréhez az is hozzájárult, hogy jó kritikákat kapott.

A Logan – Farkas főhőse az X-Men-filmek egyik mutánsa, Wolverine (ami egyébként rozsomákot jelent, magyarul viszont Farkas lett), akiről 2013-ban már bemutattak egy sorozattól különálló filmet, Farkas címmel, amelyet szintén Mangold rendezett. Jackman, aki 2000 óta féltucatnyi X-Men-filmben játszotta el Wolverine szerepét, a közelmúltban arról beszélt, hogy a Loganban alakította utoljára. A Logant 97 millió dolláros költségvetésből forgatták.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyét az egy hete még a toplista csúcsán debütált Tűnj el! című horror foglalta el 26,1 millió dolláros hétvégi bevételével. A viskó című fantáziafilm 16,1 millió dollárral lett a harmadik. Az első öt közé még a Lego Batman – A film és a John Wick: 2. felvonás című akciófilm került be 11,6 és 4,7 millió dolláros jegyeladással. A legjobb film Oscar-díját elnyerő Holdfény című alkotás széles körű forgalmazását is most kezdték meg Amerikában. Berry Jenkins drámájára 2,5 millió dollárért fogytak a jegyek.

A bejegyzés trackback címe: https://sci-fi.mandiner.hu/trackback/28935