Díj

Ezek a könyvek nyerhetik idén a Nebula-díjat

2017. február 20. 22:02

Nyilvánosságra hozta a Nebulára idén esélyes művek listáját az amerikai SF-szövetség, az SFWA. A jelöltek között egyelőre nincs magyarul olvasható, de kettő olyan is van, amiről írtunk tavaly kritikát. Idén egyébként mind az öt jelölt nő, és jutott a jelöltek közé űropera, fantasy és alternatív történelmi regény is.

Az amerikai fantasztikus írókat tömörítő szövetség, az SFWA nyilvánosságra hozta, hogy idén kik a Nebula-díj jelöltjei. Mi most csak a regény-kategória esélyeseit emeltük ki:idén csak öt könyv versenyez egymással, mind az öt szerző nő. Tavaly Naomi Novik Rengeteg című műve nyert egyébként. Az idei jelöltek regény kategóriában:

  • All the Birds in the Sky, Charlie Jane Anders (Tor; Titan)
  • Borderline, Mishell Baker (Saga)
  • The Obelisk Gate, N.K. Jemisin (Orbit US; Orbit UK)
  • Ninefox Gambit, Yoon Ha Lee (Solaris US; Solaris UK)
  • Everfair, Nisi Shawl (Tor)
     

Az összes kategória összes jelöltje a Tor.comon olvasható. Egyik könyv sem jelent meg magyarul, de a tavalyi Hugo-győztes Jemisin-regényt, Az ötödik évszakot az Aave kiadta itthon, talán idén érkezik a most jelölt folytatás. Az All the Birds in the Skyt és az Everfairt olvastuk, itt és itt írtunk róluk.

 

A bejegyzés trackback címe: https://sci-fi.mandiner.hu/trackback/28598
Pintér Bence
2017. február 20. 22:07
Mit is írtam tavaly az Everfair kritikája végén?

"Nem baj, ez a regény éppen ezért lesz jó: lakmuszpapírnak. Ha jövőre díjakat nyer, vagy díjakra jelölik, akkor lélekben egy kicsit én is szomorú kutyus leszek."

Történik.