Neil Gaiman következő könyve a Sosehol folytatása lesz

2017. február 17. 21:16
A Sosehol folytatásán dolgozik Neil Gaiman, már kész is van három fejezettel. Az ismét brit főváros mágikus oldalára kalauzoló könyv címe The Seven Sisters lesz, az inspirációt pedig London jelenlegi állapota és Gaimannek az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával közösen végzett munkája jelentette a szerzőnek.

Húsz év után folytatást kap a Sosehol: Neil Gaiman egy londoni eseményen jelentette be, hogy már három fejezet is kész van belőle, így ez lesz a következő könyve – írja a The Guardian. A címe valószínűleg The Seven Sisters, azaz A hét nővér lesz. Az eredeti regény a Gaiman által ugyanezen a címen jegyzett BBC-sorozat forgatókönyvének regényesített változata volt.

Gaiman elmondása szerint az elmúlt húsz év változásai, London állapota, illetve az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával közösen végzett munkája inspirálta a folytatására. Arról is beszélt, hogy huszonöt éve az fogta meg őt, hogy a fantasztikumon keresztül beszélhet a város hajléktalanjairól: humorral, szórakoztatással vegyítve így a komoly dolgok taglalását. A tervezett cím London egy városrészére utal egyébként.

Sosehol története szerint Richard Mayhew egy fiatal üzletember jó úton a fényes karrier, szép feleség és kellemes élet felé… ami mind semmivé lesz, amikor egy bajba jutott lány segítségére siet. Jótette jutalmául a hétköznapi Fenti Londonból átkerül a baljós, sötét Lenti Londonba, az elveszett idők, elveszett helyek és elveszett emberek bizarr világába. A könyvet magyarul az Agave Könyvek adta ki 2008-ban, azóta pedig már párszor újranyomták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában