In The Flesh

2017. február 16. 6:43

Lxenia
SFmag
Rehabilitáljuk a zombikat! Ez az alapja az In The Flesh című angol sorozatnak, amely egy zombi apokalipszist túlélt Nagy-Britanniát mutat be, ahol a zombik kapnak egy második esélyt.

A sorozat főszereplője Kieran, sok társához hasonlóan egy járvány áldozata, ami újraélesztette a holtakat, akik zombiszerű állapotukban az élőket gyilkolták. Szerencsére a tudósok megtalálták a gyógymódot, a fertőzött, élőhalott betegek többségét összegyűjtötték, és hellyel-közzel meggyógyították: újra tudnak beszélni, gondolkodni, érezni, és emlékeznek a régi életükre. Ám folyamatosan gyógyszerezni kell őket, mert anélkül újból visszatérne a zombi énjük. Az új világban ők polkorrekt megnevezéssel élve PDS (Partially Deceased Syndrome) betegek, akik megfelelő felügyelet mellett hazatérhetnek, és kiterjedt támogatói hálózat védi őket. Kieran Roartonba, a szülővárosába, egyben a vírus okozta feltámadásának a helyszínére tér vissza. A kisvárost a kormány a járvány idején magára hagyta, saját maguknak kellett megszervezni a város védelmét. A járvány után is elzárkózó közösségként élnek, hisz az elvadult, szabadon kószáló zombikat még mindig irtaniuk kell a biztonság érdekében, de a visszatérő PDS-betegek sincsenek könnyű helyzetben. Főleg a milícia tagjai és a keményvonalas civilek azok, akik megvetik őket. Míg a város többi lakója, így Kieran szülei is igyekeznek úgy tenni, mintha semmi sem történt volna és a maguk fura módján, de élik tovább az életüket.

A sorozat eleinte ezt a kettősséget hangsúlyozza: Kieran visszailleszkedését a társadalomba, amit az is nehezít, hogy élőként ő meleg volt. Akik ismerték életében, a melegsége miatt vetették meg, most pedig a PDS miatt is hátrányba került.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés