Stephen H. Segal: Geek bölcsességek

2017. február 7. 7:15

FilmBaráth
Smoking Barrels
A geek-ekről mindenki azt gondolja, hogy teljesen kockák és csak azokat fogadják be maguk közé, akik bebizonyítják, hogy egy szinten van velük. És ez pontosan így van.

Minden jó filmrből/könyvből/képregényből megmarad legalább egy mondat, és ez a skála nagyon széles a »Hasta La Vista, Baby«-től  »Az igazság odaát van«-ig. Mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő részt ebből a remek kis könyvből, és kedve szerint kalandozhat eddig ismeretlen területekre. Minden idézetet egy vicces agymenés követ, vagyis egyáltalán nem száraz idézetgyűjteményről van szó, annál inkább egy érezhető jókedvvel született szórakoztató kiadványról, amelynek nem az a célja, hogy lealázzon minden alulművelt geekfőt, hanem egy kis ízelítőt nyújt abból, hogy milyen az igazi geek feeling. A stílus biztosan beránt ebbe a közegbe, még akkor is, ha úgy gondolod magadról, hogy te csak egy átlag olvasó és néző vagy, mi keresni és olvasni valód van neked itten? Ne habozz, vágj bele bátran ebbe a szellemi kalandba, mit veszíthetsz a komolyságodon kívül?

Mindenkinek ajánlom ezt a sajnálatosan rövid kis kötetet, tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani a hétköznapok szürkeségéből, jókedvre hangol és gátlások nélkül lerombolja a sznob geek kultúra mítoszát. Ellenkezőleg, ez a közeg nagyon is befogadó, csak annyi a dolgod, hogy jó filmeket nézz, remek könyveket és képregényeket olvass, és máris rengeteg barátra tehetsz szert, hagyd a magányt másra, told a buli a többiekkel! Lazítsd, ez itt a te dimenziód!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés