Tombol a magyar apokalipszis

2017. február 3. 6:19

Szabolcsi Gergely
Trikorder
Zombik, gyors autók, bandába verődött gyerekek, atomkatasztrófa, sósivatag – tovább hódít a magyar képregényekben az apokalipszis, mi pedig nem győzünk örömködni.

Decemberben eléggé meglepetésként ért, hogy a Hungarocomixra megjelenik egy új képregény antológia - nem vagyok hozzászokva, hogy szinte a semmiből szerzői kiadványoknál komolyabb formátumban (és példányszámban) jelenjenek meg itthon ilyesmik. A meglepetés mindenesetre kellemes volt, különösen, hogy az elmúlt évek egyik legjobb magyar képregényét író Szűcs Gyula szerkesztésében érkezett a kötet, ráadásul egy szívemnek kedves tematika (posztapokalipszis) alapján lettek összeállítva a művek.

És, hogy milyen az antológia? Kezdésnek nem rossz, de azért nem tökéletes. A három bekerült műből egyértelműen a Chavez és Gombalovas által készített Paneldzsungel a legerősebb. A történet már-már tipikusan indul: főhőseinket kockáztatnak és átvágnak a veszélyes városon, de természetesen megtámadják őket és mintha a megmentőikkel sem stimmelne minden. Sajnos a csavart előre ki lehet találni, de a képkockák brutalitása így is meglepi az embert. A színek ráadásul nagyon jól állnak ennek a képregénynek (eredetileg fekete-fehér változatban jelent meg még 2014), így abszolút megérte ebben a formában újra közölni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában