Hat fantasztikus könyv, amit nem hagynánk ki februárban

2017. február 2. 9:52

Írta: Pintér Bence
Debütál egy alternatív Londonokat felvonultató fantasy-trilógia, Neil Gaiman elhozza nekünk a szenvedélyes északi isteneket, fantasy-sorozatba vág bele a Fumax, katonai sci-fit folytat a Gabo SFF, Kasztovszky Bélára emlékezik a Galaktika: ilyen lesz a február a fantasztikummal foglalkozó hazai kiadóknál.

Lassan vége a karácsony utáni, év eleji holtszezonnak: februárban már több kiadó is izgalmas megjelenésekkel készül a fantasztikum területén. Öt kiadótól hat könyvet, még pontosabban két sci-fi- és négy fantasy-kötetet ajánlunk.

*

V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia (Ventus Libro)

Külföldön most ér véget a harmadi kötettel V. E. Schwab alternatív Londonokat felvillantó fantasy-trilógiája, nálunk viszont még csak most kezdődik a Ventus Libronál. Mutatjuk a felütést a fülszövegből: „Kell az utolsó utazók egyike – varázsló a párhuzamos világok, mágikus városok közti átkelés ritka képességével. Szürke Londonban, a koszos és unalmas, minden mágia híján való birodalomban az őrült III. György uralkodik, míg Vörös Londonban, ahol Kell is felnőtt a trónörökös, Rhy Maresh mellett, tisztelik az életet és a mágiát. Fehér Londonban pusztító harc folyik a mágia birtoklásáért. És egyszer, valamikor létezett Fekete London is, amelyről senki sem beszél.

Neil Gaiman: Északi mitológia (Agave Könyvek)

Világpremier: a külföldi megjelenéssel együtt hozza el az Agave Könyvek Neil Gaiman új regényét, amelyben az északi mitológia világát dolgozta fel. Ezt írta a kiadó a könyvről: „A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön.

Sebastien de Castell: Az áruló pengéje (Fumax)

Új fantasy-sorozatba vág bele a Fumax, mutatjuk, miről szól: „Tristia királya halott. Egykor az országot törvénytudó elit harcosok, az uralkodó Öregkabátosai járták, hogy fenntartsák a rendet, amíg szélnek nem eresztették őket. Falcio Val Mond és két vándorbíró társa, Kest és Brasti ezekben a zűrzavaros időkben testőrként biztosítanak kíséretet egy nemes úr számára, aki viszont nem hajlandó kifizetni őket. Már csak akkor lehetne rosszabb a helyzet, ha megbízójuk holtan feküdne a padlón, miközben a tettes a gyanút rájuk terelő bizonyítékokat helyezne el a gyilkosság helyszínén. De… várjunk csak! Hiszen pontosan ez is történik!.

Jack Campbell: Vakmerő (Gabo SFF)

Folytatódik Jack Campbell katonai sci-fije a Gabo SFF-nél, aminek az első részét tavaly mi is olvastuk. Vajon ki tudja vezetni a flottát a csapdából „Black Jack” Geary? Ahogy nézzük, bejött az, amit arról jósoltunk, hogy biztos lesz a folytatásban zendülés is: „A Szövetség már egy évszázada vívja háborúját a Szindikátus Világokkal szemben. Flottája csapdába esett az ellenséges terület szívében, és John »Black Jack« Geary flottakapitányra hárult a feladat, hogy a hajóit visszavezesse a biztonságba. Az út azonban hosszú és veszedelmekkel teli, és a flottát nem csupán a szindikátusiak túlereje, de egy belső lázadás is fenyegeti.

Kasztovszky Béla: Álomutazás (Galaktika)

Novelláskötettel emlékezik a tavaly elhunyt Kasztovszky Bélára a Galaktika. Egyelőre nem tudni, mi lesz pontosan a kötetben, de a Grint jegyző szerző kedvelői biztos nem fognak csalódni.

Robert Jackson Bennett: Pengék városa (Agave Könyvek)

Februárban folytatódik Robert Jackson Bennett fantasy-története az Agavénál, aminek az első részét nagyon szerettük: Shara Thivani és Sigrud kettősének kalandja eléggé lekötött minket. A másodikról ezt írják a kiadó blogján: „Turjin Mulaghesh kormányzó ezúttal a főszereplő, és az isteni városok egy új helyszínén - Vúrtyavasztánban - bontakozik ki ezúttal egy fergeteges történet, ami persze megint több mint elsőre látszik.

*

Havi ajánlóinkat itt lehet megnézni többi listánkkal együtt. Kövess minket a Molyon és a Facebookon is, ha semmiről sem szeretnél lemaradni!

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában