Elhunyt John Hurt

2017. január 28. 6:19
Hetvenhét éves korában elhunyt John Hurt. A brit színész az elmúlt évtizedekben több fantasztikus filmben is a közönség kedvence lett: játszott a Doctor Who-ban, az Alienben, a V mint vérbosszúban, Snowpiercerben, a Hellboyban, a Harry Potterben és az 1984-ben, de még az 1978-as Gyűrűk Urában is feltűnt, mint Aragorn szinkronhangja.

Hetvenhét éves korában elhunyt John Hurt brit színész. Hurt tavaly nyilatkozott róla, hogy rákos beteg: hasnyálmirigyrákja volt. Nincs olyan rajongója a sci-fi és fantasy filmeknek, aki ne ismerte volna Hurt munkásságát. Ő volt az 1984 főszereplője, az Alien egyik leghíresebb jelenetének kulcsszereplője, Ollivander a Harry Potterben, Aragorn hangja az 1978-as, animált Gyűrűk Urában. Aztán ő volt a bölcs öreg a Snowpiercerben, a War Doctor a Doctor Who-ban, és a főgonosz a V mint vérbosszúban.

És arról nem is beszéltünk, hogy ő volt a Parfüm narrátora, szerepelt az Indiana Jones negyedik részében és Az elefántemberben, ne meg a Hellboyban, és még vagy kétszáz projektben, amit nincs helyünk most felsorolni. Arcát mindenki felismeri, mély nyomot hagyott maga után, még dalok is születtek róla. Nyugodjon békében.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában