Batman – Hush, avagy elindult a DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény sorozata magyarul

2017. január 6. 09:16

Oroszlány Balázs
SFmag

Január 4-étől itthon is kapható az a sorozat, ami hatvan keményfedelű kötetben nyújt átfogó képet a legjobb szuperhősképregény-kiadó legismertebb hőseiből.

A végösszeggel szemben ott van az, hogy sikerült a legjobb kapudrogot kiválasztaniuk: az első két kötet ugyanis azt a történetet, a Husht tartalmazza (Jeph Loebtől és Jim Lee-től), ami a kétezres évek elején eleve instant klasszikusnak szántak, és hogy-hogy nem, az is lett belőle. Akkora klasszikus, hogy még magyarul is kiadták, de erről majd később.

Azt ugyanis nagyjából mindenki tudja, hogy kicsoda a Denevérember, kik kapcsolt részei és kik ádáz ellenfelei. Közel nyolcvanéves múlt, magyar nyelvű képregények, filmek, rajzfilmek után ez nem is olyan meglepő, sőt, éppen ezért nehéz hozzáfogni az ezerszálú történetfolyamhoz. Jó belépőt nyújtanak a korábbi, gondosan kiválasztott magyar nyelvű kötetek, nem érdemes elfeledkezni a Kingpin kiadó jelenleg is futó sorozatáról, de ha egy még mindig friss, látványos ki-kicsodát akarunk kézbe venni (vagy elajándékozni), akkor a Hush az ideális választás, pláne a mostani bevezető áron (990 HUF-ért kapható az első keményfedelű, kb. 160 oldalas kötet).

Az eredetileg egy éven át, tizenkét füzetben megjelent történet ugyan nem bajlódik az eredettörténetekkel, rögtön az események sűrűjébe csöppenünk, viszont annyi idő (és nem sokkal több) mindenképpen jut a felbukkanó szövetségeseknek és ellenfeleknek, hogy egy átfogó képet kapjunk a Batman-panteonról. Ám a régi jó ellenfelek mintha megváltoztak volna, mintha valaki irányítaná őket, valaki, aki nagyon sokat tud a Denevéremberről…

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://sci-fi.mandiner.hu/trackback/27597