Ilyen lenne az aleppói öldöklés – Budapesten

2016. december 19. 10:38

Joób Sándor
Index
Aszódi rezsimje hihetetlen brutalitással próbálta meg elfojtani a felkelést. A rendőrök éles lőszerrel vadásztak a tüntetőkre az utcákon. Több mint száz embert lőttek le. A Hősök terén és az Andrássy úton patakokban folyt vér.

Ez a cikk a fantázia szüleménye. Azért készült, hogy érthetőbbé tegye a bonyolult szíriai erőviszonyokat, és átélhetőbbé az aleppói civilek szenvedését, de több ponton jelentősen leegyszerűsíti a helyzetet.

*

Aszódi légiereje közben könyörtelenül bombázta a pesti belvárost. Fémcsavarokkal megrakott hordóbombákat dobtak le, így az egykori Erzsébet téri Gödör helyén egy még nagyobb gödör keletkezett, de a szerteszét repülő repeszek tömegesen oltották ki a közeli alkalmi piacon vásárolgató nők és gyerekek életét. A súlyos harcok és bombázások hatására vigasztalan romhalmazzá váltak az UNESCO világörökség részét képező Andrássy úti paloták, az Operaház, több bombatalálat érte a Bazilika kupoláját, és beomlott a millenniumi földalatti vasút. A magát kereszténynek valló Hungarista Inkvizítor Front közben azt ünnepelte, hogy házilagos rakétáival sikerült pont a kellős közepén eltalálni a Mátyás-templom tornyát.

Az anarchiába süllyedő országból már addig is több millió magyar menekült el Ausztriába és a tengerentúlra. Az egykor 2 milliós Budapesten az egymásra lövöldöző fegyveres csoportok között viszont ott rekedt 320 ezer férfi, asszony és gyerek. Civilek. Azt persze nehéz eldönteni, hogy egy polgárháborúban ki a civil a férfiak közül. Az ellenzéki milíciák tagjai sokszor strandpapucsban és rövidnadrágban lövöldöztek, tehát civilben voltak katonák, de az biztos, hogy a nők és a kisgyerekek csak szenvedő alanyai voltak a háborúnak.

Azt sem egyszerű megválaszolni, ki járt jobban attól függően, hogy a város melyik részén élt. Az aszódista Budán élők hétköznapjai viszonylagos rendben és biztonságban teltek. Itt a házak nagy része épen maradt, jártak a villamosok és nyitva voltak a boltok. Amíg még működtek a telefonok, a rommá lőtt Pesten élő rokonaik közben arra panaszkodtak nekik, hogy nincs mit enniük, és félnek, mert egy nevesincs milícia éppen eretnekeket, ateistákat és cigányokat húzott fel a lámpavasra a Kálvin téren.

Az ilyen hírek persze úgy kellettek az aszódista propagandának, mint egy falat kenyér: hiába védték a pesti belvárost többségében demokráciáért küzdő vagy legalábbis mérsékelt ideológiát képviselő felkelők, a diktátor a Nyugat felé mégis úgy állította be magát, hogy vérengző terroristák ellen harcol, ő pedig a rendet és a békét hozza el.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beteg elme beteg elmeszüleménye.
Sajnállak, te szegény.

Aljas rohadék. Még talán BTK is!

Hangulatterrorista.

Ez a cikk a fantázia szüleménye

A beteg fantáziád szüleménye.

Nyugalom. Joób Sándor az Aszódi névvel Gyurcsányit személyesíti meg. ;-)

..Hja.

2009 augusztustól 2012 júliusig André Goodfriend volt a Damaszkuszi USA főkonzul/nagykövet

Azután LindedIN profilja szerint:
Hungarian language student
September 2012 – June 2013 (10 months)
studying Hungarian in preparation for an assignment to the U.S. Embassy in Budapest

Megfogalmazhatok a magunk részéről olyan narrativát is, hogy miben nincs , miként lenne és miként van hasonlóság A JoóbSanyi-scifi és Szíria közt...

Az országunkban nagy területeket rémuralom alatt tartó ISIS bizonyos csoportjai a második legnagyobb városunkban is számottevő erőt (nyilván homokban talált/szerzett fegyverekkel fegyveres erőt) használnak és egész negyedekben több kerületben tartják hadi állásaikat és a "harciterületükön" "rekedt" szenvedő helyi civil lakosságot is pszichológiai és hús-vér pajzsként használva kitartanak

kitartanak Kormányerőink és NATO-szerü Szövetségeseink földi és légi támadásaival szemben. Miközben hívatlan nemSzövetséges külföldi légierők véletlenül néha minket is megbombáznak.

Ilyen ez az Aszódi-Assad.

Címeres ökör "gyerekjátéka" !

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés