Harry Potter és az elátkozott gyermek (2016)

2016. november 1. 10:29

FilmBaráth
Smoking Barrels
Voldemort és vitézség. Sohasem gondoltam volna, hogy ezt a két szót egymás mellett fogom látni egy Harry Potter-könyvben, de mint tudjuk, a mágia világában minden lehetséges, még az is, hogy egy színdarab forgatókönyve jobb, mint ijfabb éveink kedvenc könyvsorozata.

Jó volt újra találkozni régi kedvenceinkkel, akik velünk együtt változtak az elmúlt évek alatt. Okosan visszahoztak az alkotók midnen fontosabb szereplőt, akik a háttérben maradva próbálták megoldani a problémákat, miközben az ifjú nemzedék nem kicsit botladozva járta a saját útját. Az egyetlen fájdalmam az volt, hogy Ron alakja eléggé halovány lett, sokkal több volt az ő karakterében, mint a vicces beszólások, és Hermione iránt érzett szerelmének folyamatos hangsúlyozása. Nagyon jó ötlet volt a múlt, a jelen és a jövő folyamatos váltakozása, így nemcsak újra találkozhattunk olyan szereplőkkel, akikről azt hittük, örökre búcsút vettünk, hanem az alternatív idősíkoknak köszönhetően belecsöppenhetünk a »mi lett volna, ha« történetekkel dúsan ellátott párhuzamos univerzumokba, ugyanakkor a rengeteg szál ellenére mégis sikerült egységes mederben tartani a történetet, nincs olyan érzésünk, hogy teljesen összekeveredtünk volna.

Nincs hiány humorban és akcióban, de alapvetően mégis egy kiváló családi drámát kapunk - mágikus köntösbe öltöztetve -, amelyben apák és fiúk egyaránt megtanulják, hogy a szeretetnél és a barátságnál semmi sem fontosabb ezen a világon. Sajnos túlságosan rövid ideig merülhetünk bele újra a varázsvilágba, (amely annyira más, miközben valójában mégis teljesen olyan, mint a miénk), a 300 oldal nekem nagyon kevés volt, szívesen olvastam volna még Albus és Harry kalandjait, a sárga irigység mardos, hogy nem láthattam színpadon ezt a jól kidolgozott történetet. Ha túl tudunk lépni a műfaji különbségeken, és hagyjuk magunkat sodortatni az eseményekkel, nagyon jól fogunk szórakozni, ellenkező esetben utálni fogjuk ezt a kiadványt, köztes állapot szerintem nincs. Nekem nagyon tetszett a könyv, újra kitört rajtam a Harry Potter-láz, alig várom már, hogy jöjjön az előzményfilm, bánom is én, mennyi pénzt keres J.K. Rowling a még be sem mutatott mozi tervezett folytatásaival, elég volt a mágia-megvonásból, tessék bennünket elvarázsolni, ugyanúgy, mint jó pár évvel ezelőtt! Alohomora varázsvilág, Crucio mindenkinek, aki nem hisz a mese erejében, az alkotók ránk küldték rendesen az Imperius-átkot ezzel a könyvvel, Harry Potter másként és más műfajban, de még mindig jó!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában