Keressük minden idők huszonöt legjobb magyar fantasztikus regényét

2016. október 22. 21:18

Írta: Pintér Bence
Az interneten megszámlálhatatlan mennyiségű „legjobb SFF-könyvek”-lista van, amely főleg a műfaj angolszász klasszikusaira koncentrál. Nem találni viszont egyetlen olyan listát sem, ami a legjobb magyar könyveket gyűjtené össze. Mi most olvasóinkhoz fordulunk: tegyük össze a huszonöt legjobb magyar fantasztikus regény listáját.

A szavazást lezártuk, a lista itt érhető el!

*

A minap a Molyon előkerült egy olyan metalista, ami hatvanöt különböző „legjobb sci-fi”-lista eredményét gyúrta egybe. Az egyik tanulság az, hogy van hatvanöt ilyen lista, sőt, valószínűleg még több is, amely sci-fi és fantasy legjobbjait próbálja rendszerezni, persze főleg a műfaj angolszász szerzőit az előtérbe emelve. Hasonló témájú magyar listára azonban nem bukkantunk – nem hogy hatvanötre, hanem egyre sem. Pedig jó lenne egy ilyen listát odatenni a magyar fantasztikum helyzetéről szóló cikksorozat mellé.

Itt van hát a feladat: keressük azt a huszonöt, a kezdetektől 2010-ig bezárólag megjelent magyar sci-fi- és fantasy-regényt, amelyet etalonként állíthatunk a mai olvasók elé, vagy legalábbis még mindig jó szórakozást nyújtanak. Olyan műveket, amelyeket nem csak keletkezésükkor, de ma, vagy akár ötven év múlva is érdemes lesz olvasni; amelyek valami merészről álmodtak, vagy kivételes tehetséggel örökítettek meg egy történetet.

Első körben várjuk a nevezéseket kommentben itt, a Molyon és a Facebookon szerda (10. 26.) éjfélig; második körben az ebből összesített listából összerakunk egy szavazást, amely alapján eldől majd, hogy mi kerül a végső listára. Egy ember az első körben akármennyi könyvet jelölhet, csupán annyi a megkötés, hogy 2010 előtti, magyar szerző által írt sci-fi- vagy fantasy-regény legyen.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az utolsó 25 parlament által elfogadott költségvetés jó eséllyel indul...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában