Böszörményi Gyula novellája nyerte az idei Zsoldos Péter-díjat

2016. szeptember 26. 13:24

Írta: Kiss Brigitta
Novella kategóriában Böszörményi Gyula kapta idén a Zsoldos Péter-díjat, kisregény- és regénykategóriában azonban idén sem jött össze elég nevező. A Preyer-pályázat nyertese idén Zabán Tamás Apa majd elvisz című novellája lett.

Másfél órás ünnepség keretében több irodalmi díjat is átadtak a 36. HungaroConon. Elsőként a Preyer Hugo novellaíró pályázat legeredményesebb alkotásainak szerzőit díjazták. Ezt a díjat 1980 óta adják át, és azok az amatőr írok pályázhatnak rá, akiknek még nem jelent meg önálló kötete.

A Preyer-pályázat nyertese idén Zabán Tamás Apa majd elvisz című novellája lett. Második helyen Hegedüs András Befejezetlen múlt, míg harmadikon Török Dávid Bálnavadász című műve végzett. A zsűri rajtuk kívül dicséretben részesítette még Dushan Lechky/Mad Arston Tárcsák, csövek, lemezek; Sági Veronika/Esvy DS Noir és Baráth Veronika: BioRob Sexrobot C694 című novelláját is.

A Zsoldos Péter-díjat idén először a Clavis Irodalmi Ügynökség közreműködésével osztották ki. Elvileg regény, kisregény és novella kategóriájában is díjazták volna a legjobbakat, ám csak novellák érkeztek megfelelő számban, így idén csak ebben a kategóriában hirdettek nyertest. Az év legjobb novellájának járó Zsoldos Péter-díját Böszörményi Gyula Isa, por és homou című, Galaktikában megjelent írása nyerte el.

A legjobb sci-fi fordításért járó Trethon Judit-emlékgyűrűt Hidy Mátyás kapta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában