Írni őrülten jó

2016. szeptember 19. 9:38

Michael Walden
Könyvesblog
Az írást egyfajta túltelítettségi állapot hozta el: eljött az idő, bele kellett vágni, nem tagadhattam el tovább ezt az indíttatást. Interjú.

Mi volt az a szikra, ami beindította az alkotói munkát? Mi adta a kötet alapötletét?

Az írást egyfajta túltelítettségi állapot hozta el: eljött az idő, bele kellett vágni, nem tagadhattam el tovább ezt az indíttatást. Akartam én már ilyesmit korábban is, forgattam fiatalként amatőr filmet, próbálkoztam képregény-rajzolással, tartottam előadásokat, meséltem, mígnem egyik reggel rá nem jöttem, hogy aznap el fogok kezdeni írni. És hogy ez nem egy próbálkozás lesz, hanem szükséges és logikus következménye annak, aki vagyok.

A regény alapötlete saját korábbi történetek, mesék, elképzelések amalgámja, amik egészen biztosan táplálkoznak fiatalkorom popkultúrájából is. És mindenképpen szerepeltetni szerettem volna jelen korunk főbb problémáit. (…)

Ha tehetnéd, mit változtatnál a könyvön?

Itt-ott a dinamikáján. Ugye, ez egy trilógia első kötete, pár helyen lassítanám, de nagyjából ennyi. A három könyvet egyszerre terveztem meg, a fejezetek és leütött karakterek számát, a hangulat folyamatos változását, még az elbeszélés stíluselemeinek átalakulását is, a Young Adult hangulatú első könyvtől, az epikusabb hangvételű második könyvön át a harmadik könyv sötét végkifejletéig.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában