Magyarország 2116

2016. augusztus 22. 10:27
Hosszas habozás és politikai huzavona után Magyarországot 2085-ben kizárták az Európai Unióból.

A munkanélküliség alternatívája a bűnözés. Nélkülöző és semmittevésre ítélt fiatalok mindig és mindenhol olcsó prédái a szervezett alvilágnak. A maffia pedig abból él, hogy védelmi pénzt szed a kisüzletek tulajdonosaitól (mint már napjainkban) – ezért is menekülnek el Magyarországról a kisvállalkozók.

A fiatalok körében dühöngő járványos munkanélküliségnek másik alapvető oka a piacképes szaktudás hiánya. (Akinek ilyen mégis volt, az már elment az országból.) A fiatalok zöme csak néhány évig jár iskolába. A megmaradt népesség közel fele funkcionálisan írástudatlan – ami azt jelenti, hogy noha képes elolvasni egy szöveget, de nem érti meg annak tartalmát.

Az oktatás silánysága az egyik legfontosabb jellemzője a hazai közszolgáltatások általános pusztulásának. A hanyatló gazdaságban csökken az adóbevétel, az állam pedig akkor sem lenne képes többet költeni az oktatásra, ha szándékában állna. De nem áll szándékában, mert kiművelt emberfők sokasága helyett a kiműveletlen emberfők szaporításában érdekelt. Buta és bamba, önálló gondolkodásra, véleményalkotásra, illetve bátor, együttműködő és főleg együttérző (szolidáris) társadalmi fellépésre már alkalmatlan egyedek alkotják a felkészületlen és faragatlan, de egyre hangosabb és harciasabb oligarchia társadalmi bázisát, engedelmes szavazótömegét.

A társadalom alapszövetét szétrágta, az állam működését pedig végletesen eltorzította a korrupció. Semmit nem lehet elintézni baksis nélkül, hiszen a közösségi szolgáltatások – egészségügy, oktatás, közigazgatás - nem működnek. Rosszul fizetett, kiképzetlen közszolgák élősködnek a lakosság nyakán. Megalázóan kevés pénzért és nagy veszélyek vállalásáért nem megy el senki rendőrnek. Aki mégis elmegy, az hivatásos útonálló lesz: a népből rendszeresen kisajtol némi kiegészítést. Ezt jogosnak tekinti, mert főnökei a politikával hézagmentesen összefonódott szervezett alvilágot kiszolgálva gazdagodnak. Szánalmas ez a gazdagság, szánalmas az így megvásárolt lélek. De nincs mit tenni, élni kell. Kiugrani pedig nem lehet.

Magyarországról eltávoztak a külföldi befektetők. Kiüldözte őket a nacionalizmus, az állami erőszak, a jogbiztonság hiánya. Megvalósult a sokak által hőn óhajtott zárt gazdaság és a zárt társadalom. Sokan nem gondolták, hogy mindez szegénységgel jár, de most saját bőrükön tapasztalják. Végzetes tévedés.

A nyomorúság olaj az erőszak tüzére. Bandák háborújától hangos minden város és vidéke. Nem divat többé tisztelni a magántulajdont, nem szokás betartani a piaci szerződéseket, a fizetési határidőket. Bírósághoz sem érdemes fordulni, mert úgyis az nyer, akinek több pénze, vagy hatalma van.

Az adócsalás a legsikeresebb nemzeti tömegsport. Kinevetik azt, aki adót fizet. Itt is működik az ördögi kör és az önfelmentő magyarázat: minek fizessek adót, amikor mások nem fizetnek, az állam nem ad érte cserébe jó minőségű szolgáltatásokat, túl sokba kerül az állam saját működése, úgymond „száraz futása” és a pénz maradékát úgyis ellopják?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez Bokrosék választási programja? Vagy egy belső elemzés arról a szürreális és illuzórikus forgatókönyvről, hogy mi lesz az eredménye annak, ha kormányra kerülnek?

Ne erőlködj, Lajos, ahhoz is szerencse kell, hogy 2025-ig kihúzza a Punió.

Szerintem még csak röhögni sem lehet rajta.
Ez már nem normális.
Mind belehülyülnek a sikertelenségbe.

"Hosszas habozás és politikai huzavona után Magyarországot 2085-ben kizárták az Európai Unióból."

Szaúd-Arábia javaslatára, senki nem mert nemet
mondani.

Visszatértek a panamai szélhámosok.

"A munkanélküliség alternatívája a bűnözés"

Nalad te nyomorult meg a bandadnal. Normalis, tisztesseges embernek nem jut eszebe az, hogy ha nekem nincs majd elveszem mastol.

Ami 2085-ben nincs, abból nem lehet Magyarországot kizárni.
A helyette kiépült Muzulmán Unióban meg, mint törökös nép, vezető szerepet fogunk játszani.:)

Nem hiszem, hogy a Muzulmán Unió 2085 környékén fundamentalista alapon működne.
A fundamentalizmusra csak az ostrom időszakában van szükség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában