Sorozathírek: ilyen lesz az új Star Trek, sorozat lesz a Szép új világból

2016. augusztus 12. 10:43
Reggeli sorozathírek: Bryan Fuller, az új Star Trek-sorozat készítője egy csomó új információt árult el a sorozatról, például hogy tíz évvel az eredeti sorozat előtt játszódik, és hogy nem a kapitány lesz a főhős. Eközben Grant Morrison és Bryan Taylor készít sorozatot Aldous Huxley klasszikus Szép új világ című disztópiájából; Seth Rogen pedig humoros sorozatot készít a szingularitásról.

A Sorozatjunkie készített egy részletes összefoglalót a Star Trek Discovery-vel kapcsolatban Bryan Fuller által elmondott információkból, ebből szemezgetünk. Először is: sajtóhírek szerint női főszereplője lesz a sorozatnak, de Fuller erről nem beszélt, csak arról, hogy hét főbb krakter lesz, a főszereplő pedig a szokásoktól eltérően nem a hajó kapitánya lesz, és lesz egy meleg karakter is. Az új sorozat a fő univerzumban játszódik (tehát nem az új filmekében), tíz évvel az eredeti sorozat történései előtt.

Az első évad egy olyan eseményt fog feldolgozni, amire az eredeti sorozatban utaltak, de Fuller szerint a rajongók nagyon fognak örülni neki. A tizenhárom epizód egy átívelő történetet dolgoz fel. Több idegen lény lesz a sorozatban a szokásosnál, és lesz benne robot is – ahogy lesz szex és káromkodás is. Az első részt David Semel rendezi. Januárban debütál a sorozat a CBS csatornán, itthon pedig a Netflixről lesz elérhető.

Sorozat lesz a Szép új világból, komédia a szingularitásról

Se vége se hossza manapság a sci-fi és fantasy-történetek feldolgozásának ugyebár, és ez elől már Aldous Huxley klasszikus regénye, a Szép új világ sem menekülhet. Az ismert disztópiát nem más viszi képernyőre, mint az ismert képregényes Grant Morrison, valamint Bryan Taylor, és a SyFy-on fog debütálni, ahol az elmúlt évtized szenvedése után az elmúlt években tényleg belecsaptak a lecsóba, és elkezdtek rendes sci-fi sorozatokat csinálni.

Egy másik klasszikus témát fog meg Seth Rogen és Evan Goldberg, akik az FX csatornára forgatnak komédiát a szingularitásról, azaz a Ray Kurzweil által bevezetett fogalomról, mely szerint a mesterséges intelligenciák elkerülhetetlen megjelenése után brutális ütemben fog fejlődni a technológia és teljesen át fog alakulni az emberi társadalom. Kurzweil szerint ez 2045-ben fog bekövetkezni, a sci-fi író Vernor Vinge szerint viszont még 2030 előtt, szóval éppen itt az ideje sorozatot forgatni róla.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés