James S. A. Corey: Nemezis játékai

2016. július 28. 11:52

A Térség-sorozatot túl sok sci-fi invencióval nem lehet megvádolni: a megalkotott világ összes elemét láttuk már valahol, ám ennek ellenére töretlen népszerűségnek örvend.

2016. július 28. 11:52
László Zoltán
SFmag

Mindeközben a Naprendszer viszonyai a feje tetejükre állnak. A gyűrűkapun keresztül elérhető új, földszerű világoknak köszönhetően a Mars terraformáló küzdelmei értelmüket vesztik, és nem csupán lakosságát, de hatalmas fegyverarzenálját sem tudja megőrizni többé. Az Öv még inkább fejlődési zsákutcának tűnik: rá sincs igazán már szükség, ám a mikrogravitációhoz szokott lakói az új világokra sem léphetnek életük kockáztatása nélkül. Ebben a helyzetben persze akadnak önjelölt terroristák/szabadságharcosok, akik a történelem kerekének visszaforgatásában látják népük megmentésének kulcsát, és ezért a valaha feljegyzett legnagyobb tömeggyilkosságtól sem riadnak vissza. Plusz a protomolekula is tartogat még meglepetéseket…

A szerzőpáros tehát nem félt egy jól irányzott rúgással felborítani a Naprendszer hatalmi viszonyait és a téteket talán minden eddiginél magasabbra srófolni (gyakorlatilag az összes eddigi hatalom megy a levesbe). Ezzel egy időben pedig talán ez a kötet foglalkozik a legtöbbet a karakterek érzelmi-gondolati viszonyaival, ám egy percig sem teszi ezt unalmasan, és remekül ellenpontozza vele az akciókat. A regény vége pedig hatalmas cliffhanger, úgyhogy lehet készíteni a pénztárcákat a hatodik kötetre. Ha a szerzők csak ezt a színvonalat képesek tartani, már jól járnak az olvasók.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik