Hogyan lettem számkivetett és utáltam meg a telefonom

2016. július 22. 12:07

Szabolcsi Gergely
Trikorder
Hogy milyen az élet Pokémon Go nélkül? Kicsit rosszabb, mint vele, ez a felismerés pedig rögtön egy újabbat szült: utálom a telefonom.

Windows Phone-om van. Nem azért, mert olcsó volt és ahhoz képest jó, nem azért, mert előfizetéshez adták, vagy mert egy tudatlan rokon azt vette nekem. Én Windows Phone-t akartam és pár évvel ezelőtt, amikor aktuálissá vált a telefonom cseréje, beszereztem az akkori egyik csúcsmodellt (Lumia 925). Rossz döntést hoztam? Egészen e hét elejéig nem gondoltam így. Persze tudtam, hogy a telefonomra sosem jön használható hivatalos Instagram app, sőt az is nyilvánvaló lett, hogy minden ígérettel ellentétben a telefonom nem kapja meg a Windows 10 frissítést és a Microsoft még a saját termékeit sem fejleszti már túlzottan a halott platformra. De egy halott platform még lehet jó és én pontosan így éreztem a telefonommal kapcsolatban: arra, amire nekem kell, tökéletes. Annyira biztos voltam ebben, hogy még azt is hangoztattam, hogy ha le kell cserélnem, akkor újra Windows telefont veszek majd. Aztán jött a Pokémon Go.

Amikor hétfőn Mistwalker elhívott Pokémonokat vadászni, úgy voltam vele, hogy majd sétálunk, beszélgetünk, maximum netezek a telefonomon. Aztán leértünk a Nehru partra, ahol rajtunk kívül 20-30 ember vadászott Pokémonokra. Vadidegen emberek beszélgettek arról, hogy miket kaptak el, hogy ki rakjon le lure-t, hogy melyik Teambe akarnak belépni. Megszólították egymást, hogy ők tapasztalták-e ezt vagy azt a hibát vagy, hogy használhatják-e a másik hordozható mobiltöltőjét. Én meg ott álltam némán és bámultam a két évesen is vállalható specifikációkkal rendelkező telefonomra, amire soha a büdös életbe nem fog megjelenni a Pokémon Go. (…)

Nem arról van szó, hogy hirtelen rossz rendszernek tartanám a Windows Phone-t, mert továbbra sem gondolom így, viszont elhibázottnak érzem azt, hogy meg sem próbáltak úgy tenni, mintha komolyan gondolnék a mobil piacra való betörést. A Pokémon Go valószínűleg simán belerülhet az 50 legjobban fogyó videojáték közé, a mobilos játékok listáján pedig valószínűleg már most is csak a Minecraft és a Tetris előzi meg. Az, hogy ez a játék nem jelent meg a Windowst futtató telefonokra mindennél hangosabban mondja ki a nyilvánvalót: a platform halott és ha bármilyen szoftveres újdonságra vágysz, fordulj más gyártókhoz. Nagy kár, mert rengeteg potenciál van a Windows 10 köré épített ökoszisztémában, de hiába tudjuk PC-vé alakítani, vagy Xbox távirányítóként használni a telefonunkat, ha a legnépszerűbb alkalmazások nem érhetőek el rajta.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában