Star Trek: Mindenen túl / Star Trek Beyond (2016)

2016. július 21. 9:05

FilmBaráth
Smoking Barrels
Ha egyszer lesz rá lehetőségem, J.J. hátsó felét minden trekkie nevében szét fogom rúgni, majd rögtön ezután gratulálni is fogok ahhoz, hogy nem hagyta elkallódni a franchise-t.

Szerethető, látványos, pörgős lett a végeredmény, amelyen nyoma sincs az izzadtságszagnak, a legjobb értelemben vett kalandfilmet kaptunk a pofinkba, a nyár eddigi legkellemesebb meglepetését szolgáltatva ezzel. Jusitn Lin - től nyilván vártuk az akcióorgiát, amire meglepő módon jó sokára került sor és azután sem ezen volt a hangsúly, hanem a történeten és a karaktereken, pontosan a helyén lett kezelve ez aspektus a filmben. A CGI-ra sem lehetett panasz, de szerencsére ezt sem tolták túl az alkotók, megkaptuk, ami járt a szemünknek (anélkül ugye nincs Star Trek film, hogy az Enterprise ne dokkolna be egy űrkikötőbe, a fézerek sem pihentek, Yorktown sem nyújtott utolsó látványt, stb). Teljesen bele lehetett feledkezni a történetbe, csak a közepe táján volt egy kis üresjárat, de ennél nagyobb bajunk ne legyen. Leonard Nimoyról és a tragikus körülmények között elhunyt Anton Yelchinről is méltó módon emlékeztek meg a filmben, amely véleményem szerint az eddigi legjobb része az új szériának. Nemcsak rajongóknak ajánlott ez a jó kis blockbuster, hanem mindenkinek, aki felhőtlen kikapcsolódásra vágyik és szívesen vesz részt egy dögös űrkalandban.

Önkritikát kell gyakorolom, évek óta hordom el mindennek a legénységet, pedig csak annyi a bűnük, hogy elteltek az évek, és már nem az én gyerekkori kedvenceim játsszák a főszerepet a filmben. A mai kornak megfelelő karaktereknek megfelelően kerültek kiválasztásra a színészek, Chris Pine, Zachary Quinto és Karl Urban együtt elviszi a hátán a filmet, Zoe Saldana szép, Simon Pegg vicces, Idris Elba megyőző főgonosz. Sofia Boutella kellemes meglepetés, nemcsak akcióban jeleskedik, a játékára sem lehet panasz

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés