Visszatért a kánonba Thrawn admirális, új könyv is lesz

2016. július 18. 9:33
Sokan szomorkodtak a Star Wars kiterjesztett univerzumának egyik legnépszerűbb gonosza, Thrawn admirális miatt, mikor az új filmek miatt egy mozdulattal kitették őt (is) a kánonból. A Timothy Zahn regényeiből ismert Thrawn most a Star Wars: Lázadók rajzfilmsorozat új főgonoszaként tér vissza, ráadásul Zahn új regénnyel is készül.

Sok Star Wars-rajongó gyászolt, amikor az új filmek miatt a franchise-t kezelő alkotók tulajdonképpen egy mozdulattal törölték az évtizedek során felépített kiterjesztett univerzumot: a regnyek, játékok és képregények iszonyatos tömegét, amely az eredeti trilógia után kitöltötte az új SW-történetekre vágyók igényeit. Majdnem az összes ilyen történet kikerült a kánonból és „legenda” lett. Talán az egyik legfájóbb ilyen történetszál a Timothy Zahn által regényekben megénekelt Thrawn-trilógia volt, amelyet sokan a nem hivatalos Star Wars 7-8-9-nek fogtak fel.

A Star Wars: Lázadók Star Wars Celebration Europe-on bemutatott harmadik évados előzetese szerint a rajzfilm új főgonosza, a lázadók új ellensége nem más lesz, mint Thrawn – írja az io9. Ráadásul, mint kiderült Zahn nem csak az áldását adta a karakter kánonba emelésére, hanem új könyvvel is készül 2017-re, amely a keresztségben egész egyszerűen a Thrawn címet kapta. Zahn eredeti trilógiájáról egyébként itt olvashatunk részletes ismertetőt, de beszédes a könyvek népszerűségére nézve, hogy az egyik új SW-könyvvel kapcsolatban az SFmagon ezt írta Keserű József: „Mi baja lehet akkor az olvasók többségének az Utóhatással? Talán csak annyi, hogy ez nem a Thrawn-trilógia.

Itt pedig az előzetes, ahol feltűnik az admirális: 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés