Eddig hatalmas diadalmenet a Pokémon Go

2016. július 13. 9:15
A Pokémon Go jelenleg a legnépszerűbb alkalmazás, felhasználók százezrei bóklásznak azokon a helyeken Pokémonok után kutatva, ahol már elérhető a játék. Indulása óta Pokémon-márkát tulajdonló Nintendo értéke a negyedével nőtt egy nap alatt, a játék használatát pedig már be is tiltották pár helyen, például a washingtoni holokauszt-múzeumban.

Július ötödikén vált elérhetővé a világ több részén a Pokémon Go nevű játék, ami a népszerű Pokémon-franchise legújabb darabja. A Huffington Post cikke szerint a Pokémon Go jelenleg a legtöbbször letöltött alkalmazás androidos telefonokon, illetve átlagosan ezt használják legtöbbet a felhasználók, napi negyvenhárom percet. Magyarországon hivatalosan ugyan még nem érhető el a játék, de különböző módszerekkel beszerezhető, így hamarosan itt is mobillal a kézben össze-vissza bóklászó embereket láthat majd a gyanútlan járókelő. Ezúttal ugyanis nem a Gameboyok felületein gyűjthetik a játékosok a csatázásra használt szörnyeket, hanem a való világban, pontosabban a telefon segítségével kiterjesztett valóságban, ez pedig egészen érdekes helyzetekhez vezetett már most.

Az egyik első ilyen dolog, hogy az embereknek a játékhoz konkrétan mászkálniuk kell a fizikai környezetben, tehát sok olyan játékos is utcára kényszerült lépni, hogy sétáljon egy csomót, aki egyébként nem szokott. Közülük sokan ezután a Twitteren panaszkodtak izomlázra. A másik szórakoztató mellékhatás, hogy mivel a különböző tárgyak beszerzési helyeként szolgáló PokéStopokat teljesen véletlenszerűen osztotta el az alkalmazás, ezért a játék szempontjából legalábbis egészen furcsa helyekre, például templomokba, temetőkbe, vagy a másik végletet nézve éppen sztriptízbárokba is be kellett menniük az igazán elhivatott játékosoknak. A Lifehacker már közölt is egy szülői útmutatót a játékhoz.

Ezért például az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben, vagy a washingtoni holokauszt-múzeumban már be is tiltották a játék használatát. „Az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben az elesett katonák iránti tisztelet vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet” - olvasható a sírkert keddi közleményében, amely hangsúlyozza, hogy „e megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani”. A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot adott az amerikai közszolgálati rádió (NPR) munkatársának. „Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket. Megpróbáljuk elérni, hogy a videojáték készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül” - fogalmazott Hollinger.

Így működik egyébként a játék:

Aztán volt olyan játékos is, aki Pokémon-vadászat közben holttestre bukkant, de akadt pár srác, akik rájöttek, hogy egy-egy PokéStopnál érdemes lesben állni, aztán fegyverrel fenyegetőzve kirabolni a bóklászó pokémestereket. A Kotakun Omari Akil arról írt, hogy rájött: feketeként Amerikában kész életveszély a játékkal játszani, hiszen egy céltalanul sétálgató fekete férfira tuti, hogy rendőrt fognak hívni, annak pedig ugyebár lehet rossz a vége. A játék hatalmas sikere pedig a Deadline cikke szerint újra felélesztette az érdeklődést Hollywood részéről egy élőszereplős Pokémon-film iránt.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a játék mikor lesz elérhető Magyarországon hivatalosan is.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában