Ann Leckie és Naomi Novik vitték a Locus-díjat

2016. június 26. 7:10
A sci-fik között Ann Leckie Radch Birodalom-trilógiájának befejező darabja, az Ancillary Mercy, a fantasy-kategóriában pedig Naomi Novik Rengeteg című regénye nyerte idén a Locus-díjat. Az utóbbi kötet magyarul is olvasható már, az előbbi pedig még idén megjelenik: mindkét könyvet a Gabo SFF gondozza. A legjobb első könyvért járó elismerést Ken Liu kapta a The Grace of Kings című kötetéért.

Megvannak a Locus magazin díjának győztesei: a sci-fi-mezőnyben idén Ann Leckie trilógiájának befejező kötete, az Ancillary Mercy kapta a díjat, míg a fantasy öt női jelöltje közül Naomi Noviknak járt az elismerés Rengeteg című könyvéért. Mindkét szerzőt a Gabo SFF gondozza itthon: a Rengeteg a Könyvfesztiválra jelent meg, a Leckie-kötet pedig elvileg még idén kijön. A többi jelöltről korábban itt írtunk.

A Locus további kategóriáiban legjobb első kötet Ken Liu alkotása, a The Grace of Kings lett, míg a legjobb young adult regény kategóriában Terry Pratchettnek járt a díj The Shepherd’s Crown című regényéért. A legjobb kisregény a Slow Bullets lett Alastair Reynoldstól, a legjobb novella pedig Neil Gaiman Fekete kutya című alkotása lett, ami a Felkavaró tartalom című kötetben olvasható. Az itthon az Agave Könyvek által gondozott gyűjtemény egyébként a legjobb novelláskötet díját is megkapta. 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában